fredag, maj 16, 2008

Björn Söder: Låt inte Sverige stå försvarslöst

PRESSMEDDELANDE

Låt inte Sverige stå försvarslöst!

Den borgerliga regeringens slakt av det svenska försvaret har nu gått så långt att överbefälhavaren Håkan Syrén menar att Sveriges försvar inte längre klarar av att försvara Sverige. Eftersom försvarsmakten därmed inte klarar av sin främsta uppgift, så riktar nu Sverigedemokraterna skarp kritik mot regeringen. Partiets försvarspolitiske talesman, Björn Söder, anser att regeringen utsätter Sverige och den svenska befolkningen för enorma risker.

- Sveriges trygghet och säkerhet hotas allvarligt sedan den borgerliga regeringen, med försvarsministern Sten Tolgfors och finansministern Anders Borg i spetsen, slaktar allt mer av den svenska försvarsmakten. Man fortsätter på den inslagna väg som den förra regeringen stakade ut i och med försvarsbeslutet 2004. Moderaterna har tidigare sagt sig stå upp för försvarsmakten, men när man nu fått chansen att sitta i regeringsställning så sviker man totalt, säger Björn Söder och fortsätter:

- Istället för att fatta de nödvändiga besluten om att satsa på försvaret för att kunna möta hotet av en tänkbar alternativ framtid, där ett mobiliserande Ryssland kan vara en potentiell fiende, i en värld där troligen både sinande oljetillgångar såväl som klimateffekter skapar konflikter, väljer alltså regeringen att halvera försvarets stridsförband och istället satsa på ett svenskt internationellt deltagande i "fredsframtvingande" konflikter. För det är just försvaret av Sverige som nedprioriteras till förmån för internationella insatser i EU:s, FN:s eller i NATO:s namn.

- I och med att ÖB Håkan Syrén nu deklarerat att Sverige inte längre kan försvaras står vi inför ett faktum där Sveriges och den svenska befolkningens frihet inte längre kan garanteras. Den borgerliga regeringen är ytterst ansvarig för detta, menar Björn Söder.

- Man kan jämföra regeringens neddragningar med försvarsslakten på 1920-talet. Det hävdar vi är en mycket relevant jämförelse, eftersom vi befarar att de långsiktiga konsekvenserna av regeringens besparingsbeslut kan bli lika ödesdigra nu som de blev då. Försvaret tål inga fler nedskärningar. Det är därför Sverigedemokraternas ambition att efter riksdagsinträdet 2010 verka för en upprustning av den svenska försvarsmakten. Svenskarnas trygghet måste på alla plan säkras, värnas och prioriteras, avslutar Björn Söder.

För vidare information:
Björn Söder Försvarspolitisk talesman
Tel: 08-50 00 00 58 E-post: bjorn.soder@sverigedemokraterna.se

Erik Almqvist Bitr pressekreterare
Tel: 0731-504 504

Inga kommentarer: