tisdag, maj 13, 2008

Happy Slapping - ny trend på internet

"Oskyldiga personer misshandlas, filmas och hånas på nätet.

Fenomenet kallas ”happy slapping” och kan ha nått Motala. Att filma sina brott blir allt vanligare bland unga våldsmän. Nu kan trenden ha nått Motala.

Natten till söndag, strax efter midnatt, blev en 18-årig man jagad och misshandlad av ett gäng på Varamovägen. Brottet ska ha dokumenterats med minst en mobilkamera.

Motalapolisen.Fenomenet, som kallas ”happy slapping”, innebär att en oskyldig person utsätts för misshandel medan brottet filmas av förövarens medhjälpare. Filmerna används som troféer och sprids ofta på internet.

– Det tyder på en beräkning att hoppa på en människa och måhända lägga ut det på nätet för att visa hur duktig man är, säger Anders Sundenius som inte har sett någonting liknande i Motala tidigare.

Enligt anmälan blev mannen inringad av ett 20-tal personer. En 16-årig pojke, som sedemera greps, misstänks ha tagit tag i 18-åringens nacke och knäat honom i ansiktet.

Mannen knuffades upprepade gånger, bland annat in i ett staket. För att undvika mer stryk tvingades han kyssa gärningsmannens skor."

Motala Tidning

Tack för tipset, Stig!

Detta är ett typiskt "mångkulturellt" uppförande. Inte en enda gång, som jag har läst om den sjuka företeelsen, Happy Slapping i Danmark och England, så har det varit etniska danskar eller engelsmän som utfört det.

Om någon har något bevis på att det jag skriver är fel, så är du välkommen att ange källa.

Inga kommentarer: