måndag, maj 12, 2008

Mia: "Svenska tjejer kanske helt enkelt har tröttnat?"

Fick ett mail från bloggläsaren, Mia - läs det.

Hon hade läst dagens inlägg i Aftonbladet, där det hävdas att svenska tjejer inte anser att våldtäktsrisk i hemlandet är nog med skäl för asyl för invandrarkvinnor.

"Svenska tjejer kanske helt enkelt har tröttnat?

I dagens AB stårdet skrivet att majoriteten av svenska kvinnor i åldrarna 16-29 inte anser att risk för att utsättas för våldtäkt i hemlandet är nog för att beviljas asyl i Sverige. Detta är självklart beklagligt men man kan ju också ifrågasätta vad den åsikten kommer ifrån.

Jag tror inte alls att det är så som artikeln antyder, att svenska tjejer inte begriper innebörden av en våldtäkt. En våldtäkt är de allra flesta kvinnors värsta mardröm, lånt värre än att bli tex misshandlad (vissa kvinnor går så långt att de skulle föredra döden överen våldtäkt), det är inte något som man på något vis ser lätt på. Bara tanken på att något så fruktansvärt skulle drabba en själv får det att vända sig i magen.

Jag funderade på om det istället kunde vara så att svenska tjejer helt enkelt börjat tröttna. Faktum är att både i Sverige, Norge och Danmark är de flesta anmälda våldtäkter utförda av utomeuropeiska män. I våra grannländer finns det glasklar statisktik på detta, men självklart inte i Sverige då sådana studier snabbt tystas ned här. I Danmark har man till och med föreslagit att invandrarmän ska få gå en kurs när de kommer till landet för att lära sig att det är fel att våldta kvinnor!

I våra svenska fängelser har man problem med att rehabilitera våldtäktsmännen eftersom det inte finns tillräckligt med tolkar, då de allra flesta av dem inte pratar svenska. Offren för alla dessa våldtäkter är i 90% av fallen nordiska kvinnor, även när de händer i förorter där bosatta svenska flickor är en klar minoritet. De ger sig alltså inte på sina egna i första hand, utan hellre kvinnor från landet där de beviljats asyl.

Nä man sätter sig ned och talar med svenska kvinnor så lär man sig snabbt att de flesta vet själva att invandramän oftast är de som våldtar. De baserar detta på sina egna och sina väninnors erfarenheter. Det är bara tyvärr något som de sällan vågar säga högt eftersom de är så rädda för att bli kallade ''rasister''.

Kan det helt enkelt vara så att svenska tjejer faktiskt inte bryr sig om ifall invandrarkvinnor blir våldtagna i sitt hemland för att det är en så stor risk att de själva blir utsatta för samma saker här? Och hur kan man som svensk tjej ha sympati för kvinnor som medvetet uppfostrar sina söner till att det inte är lika hemskt att våldta en ''horaktig svensk flicka''? Vi vet alla att mamma är den som till största del formar barnens åsikter. Kan det vara så att det kanske är svårare att ha sympati för arabiska och afrikanska kvinnor eftersom det är ''deras'' pojkar och män som oftast är ansvariga för våldtäkterna och gruppvåldtäkterna här i vårt land? Har man någonsin sett invadrarkvinnor ställa sig upp och säga att nu är det nog? Har man någonsin hört dem fördöma våldtäkter på svenska tjejer? Nej, de sitter gladeligen och låtsas som om det regnar.

En sak är säker, jag köper inte för fem öre att svenska tjejer inte förstår innebörden av en våldtäkt. Det finns för många flickor här som redan utsatts för dessa invandrade monster och de asylsökande kvinnorna får gott lära sig att sympati...det är något man måste förtjäna.

Mia"

Tack, Mia!

Och från den tiden då man inte mörkade om allt, så hittar jag detta i media:

"Nästan hälften av alla gärningsmän är invandrare

Mannen som överfaller och våldtar är runt 30 år, arbetslös och rör sig i kriminella kretsar.

I hälften av de dömda fallen har han minst en utlandsfödd förälder."


"Uppskattningsvis fyra av tio misstänkta våldtäktsmän har invandrat till Sverige från ett annat land. Ungefär en av tio är född här men har minst en invandrad förälder."

"Av dem som döms för våldtäkt är ungefär 45 procent invandrare eller barn till invandrare. Andelen är ungefär lika stor när det gäller överfallsvåldtäkter."

Aftonbladet 2005


"Våldtäkterna har sitt ursprung i ett patriarkalt mönster, menar ansvariga på Fryshuset.

"Enligt en ännu icke publicerad rapport från Brottsförebygganderådet, Brå, är män med utländsk bakgrund överrepresenterade i gruppen misstänkta våldtäktmän.

Det är drygt fyra gånger vanligare att en känd gärningsman är född utrikes, jämfört med personer som är födda i Sverige. "

"Den senaste rapporten kom 1996 och visade att medborgare från Algeriet, Libyen, Marocko och Tunisien dominerade gruppen misstänkta män. Mönstret i den nya rapporten är detsamma.

Eduardo Grutzky menar att samhället alltför länge blundat för att det finns en attityd bland män från dessa så kallade hederskulturer som inte är förenlig med modern syn på jämställdhet och mänskliga rättigheter.

- Samhället måste ta ett helhetsgrepp och erkänna att vi lever i en värld där det finns grupper av människor som tycker att det är okej att våldföra sig på kvinnor, att de får skylla sig själva. "

DN 2005

Inga kommentarer: