torsdag, maj 08, 2008

Tre av fem unga muslimer känner sig kränkta

Och den pinsamma svenskhatar-tidningen Gringo är åter på benen, denna gången med hjälp av Skånska Dagbladet - som varit en av Sveriges få riktigt bra tidningar INNAN de skaffade sig en ny samarbetspartner:

"Tre av fem svenska muslimer mellan 13 och 27 år känner sig kränkta av Säpo. Ännu fler känner att de inte behandlas likadant som andra svenska medborgare.Det visar Gringos undersökning som gjorts bland 250 unga svenska muslimer."

"Ali Ibrahim är imam och arbetar som kultursekreterare på Rosengårdsskolan i Malmö.Han har fått besök av SÄPO vid ett flertal tillfällen.

– "Är du uppmärksam när det kommer nya människor till moskén".

"Finns det någon grupp som gör konstiga saker". "Ser du något konstigt bland ungdomar i skolan", sånt har SÄPO frågat mig.Att Säkerhetspolisen besökt Ali Ibrahim både i skolan och moskén ser han inga problem med. Men han säger att det känns konstigt att det är SÄPO, av alla myndigheter, som visar så stort intresse förRosengårds invånare.

– Jag känner nittio procent av Rosengårds invånare. Ungdomar som känner sig utanför samhället och är besvikna förstör ofta för sig själva och sin egen stadsdel, de begår inte terrorhandlingar. "

Läs och kommentera på Skånska Dagbladet.

"de begår inte terrorhandlingar..." Nej, det skulle nog de flesta sagt om de som begick det i Madrid och London och på andra ställen med...

BRA jobbat SÄPO! Jag är glad att NÅGON ser om säkerheten i detta landet.

Inga kommentarer: