torsdag, januari 28, 2010

Försök till skammord i Hässleholm

"En 49-årig hässleholmare åtalades på torsdagen för att ha försökt köra ihjäl en 20-årig kvinna. Det verkar av allt att döma handla om så kallat hedersvåld.

Det var på annandag jul förra året som brottet skedde. Kvinnan, som bor hemma hos sin mamma tillsammans med flera syskon, hade blivit ombedd att gå och handla på Willys vilket hon gjorde. Väl där kom hennes farbror fram till henne.

De hade inte haft någon tätare kontakt på många månader, men nu var han arg, hotade och förolämpade henne. Han sade att han skulle döda henne och att hon var en hora som hade ställt till med saker. Kvinnan blev väldigt rädd över hans agerande.

När hon en stund senare var på väg hem längs Gärdesvägen kom mannen körande i bil. Inga andra människor befann sig i närheten.
49-åringen styrde över bilen till mötande körfält och vidare upp på trottoaren där kvinnan tvingades kasta sig ut på en angränsande gräsmatta för att undvika att bli påkörd.
När försöket misslyckades backade mannen tillbaka och hotade henne. Han sade att hon endast skulle leva några dagar till innan han skulle döda henne."

NSK

/Fröken Sverige


Inga kommentarer: