måndag, augusti 20, 2007

Gifte sig - försörjningstödet försvann

"När hon gifte sig blev familjen av med försörjningstödet. Kammarrätten gav vuxennämnden i Landskrona rätt när de drog in bidraget. Många riskerar att drabbas i Landskrona."

"LANDSKRONA. Giftermål är ingen självklar rättighet utan någonting man måste planera.
Det framgår av den dom som nu har fallit i kammarrätten rörande en 19-årig kvinna som bodde hemma hos mamman i Landskrona men gifte sig med en man utomlands och blev av med försörjningstödet.

— Det känns givetvis bra att ärendet är avgjort till slut och att vi fått rätt, säger Mattias Adolfsson (fp), ordförande i vuxennämnden.
I juli 2005 gifte sig den då 19-åriga kvinnan intet ont anande om vilka konsekvenser det skulle få. Hon bodde fortfarande hemma med sin mamma och gick på gymnasiet. Mamman hade därför fått ett underhållsstöd från försäkringskassan för att bidra till dotterns försörjning. Dessutom hade mamman bostadsbidrag.
När giftermålet kom till vuxennämndens kännedom i september 2005 ansåg nämnden att familjen inte var berättigade till bidragen längre. Nämnden menade att försörjningsbördan faller på den nygifta 19-åringens man i stället för mamman.

Mannen befinner sig dock utomlands och saknar uppehållstillstånd i Sverige."

Läs mer i HD. Riktigt uppiggande historia faktiskt, nu när man ser att FK börjar få koll på vart pengarna tar vägen...

Inga kommentarer: