måndag, augusti 20, 2007

Merit Wager vågar ifrågasätta....


"Uppgifterna om att Migrationsverket räknar med 40.000 asylsökande i år, nästan lika många år 2008, ca 35.000 år 2009 och lika många år 2010 är väl kända. Liksom att det tillkommer anhöriga till alla de asylsökande som fått uppehållstillstånd förra året och året/åren innan plus till dem som kommer de närmaste åren.

Man får kanske räkna med - gissningsvis - i genomsnitt tre anhöriga per person. Samtliga behöver bostäder, försörjning, undervisning i svenska och många behöver också sjukvård. Men de resurser som behövs på alla områden finns helt enkelt inte.

Det behövs mängder av handläggare och beslutsfattare samt personal på mottagningsenheter och i kommuner som ska hantera och administrera den stora inströmningen av människor, sfi-lärare och lärare i grundskolan, sjukvårdspersonal etc. Rättsväsendet belastas också när människor vana vid helt andra lagar och bestämmelser hamnar i klammeri med rättvisan. Och bostäder ska uppbringas åt alla som får stanna, inte sällan ganska stora familjer med behov av stora bostäder."

"Jämfört med idag aviserade medel saknas 8,6 miljarder kronor fram till år 2010. 8,6 miljarder! Alltså 8.600 miljoner kronor! Och då är inte sjukvård, skola, bostäder etc inräknat, om jag förstår det hela rätt."

"ytterst få anses i Sverige ha asylskäl, kring 1 % av alla som får stanna varje år!

Läs HELA blogginlägget i Merits blogg

Sverige är på väg mot en ekonomisk kollaps, och går med stormsteg mot ett stenåldersamhälle, när det gäller våld och brott. Är det verkligen inte dags att våra "etablerade" politiker säger STOPP nu?

Inga kommentarer: