onsdag, februari 13, 2008

Föräldrar begär vakter och avstängning av elever

"– Vi har inte fått information eller stöd alls från skolledningen. Professionella vakter måste anställas direkt och bråkiga elever ska stängas av från undervisningen på Torskolan."

"Det säger föräldrar som Barometern samtalat med, bosatta i både Torsås, Bergkvara och Söderåkra. Deras barn har drabbats av misshandel och mobbning. Föräldrarna vill inte framträda med namn med hänvisning till att de befarar att deras barn kan bli utsatta för ytterligare repressalier."

"De drabbade föräldrarnas barn har av skolan rekommenderats att undvika de elever som ställer till bråk.– Vad hjälper det, bråkmakarna söker ju upp dem och så fortsätter mobbningen och misshandeln. Även verbal mobbning kan ta lika hårt på en drabbad elev. Vi vet att många elever är rädda för att gå till Torskolan. En del är nervösa, ledsna, aggressiva och många har ont i magen.

Barometern

"Hotade att döda

Av skrivelsen från Torsåspartiets skolpolitiker framgår att ett gäng hotat att döda en elev. En annan elev har vid upprepade tillfällen blivit misshandlad, blåslagen, slagen i ryggen och inslängd i element med flera efterföljande läkarbesök."

Barometern

Inga kommentarer: