måndag, februari 04, 2008

Svensk polisman: "Några funderingar... "

I den läsvärda bloggen YRKE:Polis hittade jag detta inlägg.

"- Varför väljer Polisförbundet att sänka OB-ersättningen för poliser, trots att den redan är usel? Jag har hittills inte hört en enda yrkesgrupp som har det sämre.

- Det kan väl inte vara en slump att signalementsbeskrivningarna på programmet "Efterlyst" har samma innehåll nästan hela tiden?

- Den yttre tjänstgörande polisen skall göra ALLT. Allt ifrån kvantitativa mål, utredningsarbete till ökad synlighet. Varför kan inte ledningspersonal tänka lite längre än vad de gör, när de gång på gång får resultaten av deras dumheter?

- När ska polisen våga stå för sin verksamhet, utan att skapa en massa löjliga projekt för att blidka kriminella ungar och därmed förhoppningsvis få dem att tycka om oss? Det är väl de som skall försöka att bli omtyckta av oss?

- När ska den enskilde svensken sluta gnälla över polisens försök till att lagföra brottslingar. Den personliga integriteten går hand i hand med den nya folksjukdomen "lättkränkthet".

- Hur kan en rymning från ett fängelse inte finnas med i brottsbalken? Det utdelas alltså inget straff för den som rymmer. Logiskt?

- Hur kan det vara möjligt att poliser som utsätts för våld i tjänsten nästan aldrig får ersättning från brottsoffermyndigheten? Gör det mindre ont på en polis, eller ska de bara vara glada över att få skydda allmänheten ifrån brottslighet?

- När ska den snuskigt långtgående "förståelsen" och mjäkigheten, mot folk som inte kan bete sig, upphöra?

Inga kommentarer: