onsdag, februari 13, 2008

Sverige är sig inte likt - del 2

"Kjell Lindroos kolumn om det nya "maffia-Sverige" ledde till många kommentarer - inte minst från Sverige. Tiger man ihjäl svåra frågor i Sverige, och leder det till nya problem, undrar Kjell i sin nya kolumn. "

"Sveriges invandring är en ohanterbar tsunami. Mångkulturen får samhället att ruttna. Här sitter vi i resterna av folkhemmet. Vi upplever nu ett långsamt inbördeskrig. Det nya mångkulturella Sverige har blivit ett helvete."

"Ovanstående är några axplock ur de kommentarer som flöt in efter min kolumn "Sverige är sig inte likt". Den handlade primärt om organiserad brottslighet, men av kommentarerna att döma kunde man tro att temat var invandring eller det multikulturella samhället."

"Och det finns ingenting att invända mot det: Klienten har alltid rätt, som det heter i affärsvärlden.Det var särskilt en kommentar som jag i egenskap av journalist fäste mig vid. Skribenten menade att svenska medier ljuger och undanhåller pinsamma sanningar. All kritik mot invandringspolitiken kallas rasism, menade den kritiska rösten."

"Det fick mig att komma ihåg en artikel i den största svenskspråkiga dagstidningen Hufvudstadsbladet för några år sedan. Då rubricerade tidningen att somaliska invandrarungdomar satte skräck i mänskor i centrala Helsingfors och att just den här gruppen var klart överrepresenterad i brottsstatistiken."

"På det följde en debatt huruvida det var korrekt att beskriva verkligheten kring järnvägsstationen på detta sätt. Gick det för sig att "hänga ut" en invandrargrupp i spalterna? Eller var det ett osakligt påhopp på invandrare i allmänhet och
somalier i synnerhet."

"Och det är kanske dit jag vill komma. Om politiker i alltför stor utsträckning väljer att i den politiska korrekthetens namn lägga locket på debatten så är det upplagt för andra slags problem. Förr eller senare brukar verkligheten hinna i kapp oss alla, politiker inberäknade. Det finns förmodligen mera att vinna än förlora på en ärlig och öppen debatt. "

Läs hela inlägget på YLE.FI och missa inte kommentarerna under!

Tack för tipset, Skånepåg och MX som påminde mig om det!

Inga kommentarer: