torsdag, juni 16, 2011

Ayman al-Zawahiri är ny ledare för al-Qaida

"al-Zawahiri ska ha varit bin Ladins personlige läkare och näst i rangordning inom nätverket. Han är född i Egypten och kommer från en familj som tillhör den övre medelklassen. Fadern var professor i farmakologi medan farfadern var storimam vid Al-Azhar universitetet – ett center för religiösa studier.

Själv utbildade han sig till ögonläkare. Redan som ung anslöt han sig till den radikala islamistiska organisationen Muslimska Brödraskapet i sin hemstad Kairo. På 1980-talet flyttade han till Afghanistan där han tränade jihad mot sovjetiska styrkor – det var också där som han träffade bin Ladin.

1998 undertecknade han bin Ladins fatwa, som deklarerade krig mot amerikanska civila mål.

Han har dömts till döden i egyptisk domstol för sin inblandning i bombattackerna mot USA:s ambassader i Kenya och Tanzania.

Senast al-Zawahiri sågs var 2001 i östra Afghanistan.
"

Expressen

"Zawahri försäkrade för ett par veckor sedan på ett videoband att han kommer att fortsätta kampen mot USA och andra västländer, trots bin Ladens död."

Läs mer på Jihad I Malmö

/Fröken Sverige - röstar självklart på www.sverigedemokraterna.seGe bidragAnser ni att bloggen är viktig och bör leva vidare? Hjälp till att stötta den genom att skänka ett bidrag genom Paysonknappen eller till Jihad i Malmö´ s postgiro/plusgiro 76 78 42-8, glöm INTE att märka betalningen med "FS". Tack för Ert stöd!

Inga kommentarer: