söndag, augusti 19, 2012

Danmark: Känd biograf varnar för muslimer som bråkar under Eid


Köpenhamnsbiografen Palads har hamnat i blåsväder på Facebook. Detta för att de varnat för stök som kan uppstå när muslimer firar Eid genom att gå på bio.

Biografen har satt upp plakat där ledningen varnar för bråk och stök i samband med den muslimska högtiden Eid, som är avslutningen på Ramadan.

En del av de som kommenterar på Facebook anser att skylten innehåller rasistiska undertoner. Nå vi vet ju sen innan att det brukar bli bråk vid sådana tillfällen. Inget nytt under solen, så att säga...


På skyltarna står det bland annat:

"- Man kan måske forvente et højere antal gæster og støjniveau end normalt. Det kan gælde film som Batman 3, Bourne Legacy, Total Recall, Abraham Lincolm og Prometheus, men det kan man aldrig rigtig vide på forhånd."
 "Plakaterne meddeler også, at der er indsat vagter de næste par dage for at sikre, at der ikke opstår ballade.
"- G4S vagter vil hele dagen rundere i alle vores sale, så hvis du oplever uacceptabel opførsel, bedes du henvende dig til dem eller til vore kontrollører. Vi undskylder på forhånd de "gener", der måske opstår i forbindelse med dit/jeres besøg."
Den administrativa chefen på Palads, John Tønnes, har nu backat, underkastat sig och tagit ner skyltarna. Han säger: "Bråken har inget med ramadan och muslimer att göra"

Sen säger han: "Det är många biografer som stänger under Eid."

Ja, så mycket tydligare än så, kan han ju inte säga det....

BT

Förra året stormade det också runt muslimer i Danmark i samband med våldsmånaden ramadan:

DANMARK: Lekland säger nej till somalier - "Välkomna tillbaka den 1 maj 2012"


/Fröken Sverige - 6,5 år i svenska folkets tjänst

Inga kommentarer: