söndag, augusti 26, 2012

Julia Caesar på Snaphanen- Söndagskrönika: Blåsningen"Hela mottagningssystemet håller på att braka ihop. Det har i princip tre orsaker. Den ena är migrationsverkets beslut att automatiskt ge tillfälligt uppehållstillstånd i tre år till alla som kommer från Syrien eller säger sig komma från Syrien. Därifrån kommer nu mer än 200 asylsökande i veckan. Den andra är att dammluckorna har öppnats för somalisk anhöriginvandring efter en överenskommelse mellan alliansregeringen och miljöpartiet och en prejudicerande dom i migrationsöverdomstolen i januari om att DNA-test kan godtas istället för giltiga ID-handlingar. Somaliska föräldrar som har övergett sina barn och satt sig själva i säkerhet i Sverige kan därför ta hit sina åtta, tio eller fjorton barn och andra anhöriga som de har flytt ifrån. Minst 27 000 somalier väntas till Sverige, de flesta analfabeter.Diabetessjuk man och åtta barn
På tidningsredaktionerna landet runt står glädjen högt i tak över de somaliska nytillskotten. I Norrköping berättar tidningen Folkbladet glädjestrålande om 46-åriga Sahra Haij från Somalia som för fyra år sedan reste ifrån man och åtta barn i Mogadishu men nu har fått dem till Norrköping. Hon har till och med varit och hälsat på dem i det land som hon flydde ifrån. Dessa anmärkningsvärda uppgifter föranleder inga besvärande frågor från Folkbladets reporter. Två av de åtta barnen är gravt synskadade, och Sahra Haijs make Hussein Mohammed, 52, har diabetes.
”Det som oroar makarna allra mest är hur det ska bli med bostad. Den lilla tvårumslägenheten i Åby, där Sahra har bott ensam i väntan på familjen, är alldeles för trång för tio personer. Till och med i flyktinglägret i Addis Abeba hade familjen tre rum” skriver Folkbladet."

Ny klarsynt Söndagskrönika av Julia Caesar på Snaphanen - LÄS ALLT!  

Världsmästarna & Fler ministrar borde gråta
 
Nu finns Julia Caesars båda böcker att köpa. Världsmästarna - När Sverige blev mångkulturellt 442 sidor. och Fler ministrar borde gråta - Tjugoen oönskade krönikor 277 sidor. Här beställer man böckerna: Via email: order@books-on-demand.com eller telefon +46498213360 eller fax +46498213329
 
Inget förlag har velat ge ut böckerna, och Julia Caesar har därför själv bekostat tryckningen av båda böckerna. De läsare som vill ge ett bidrag till tryckkostnaderna kan göra det via PayPalkonto.
 
/Fröken Sverige - 6,5 år i svenska folkets tjänst

Inga kommentarer: