måndag, februari 26, 2007

Danmark inför prov för danskt medborgarskap


I morgon, tisdag, så offentligör det danska Integrationsministeriet en testversion av ett prov, som de som ansöker om danskt medborgarskap ska klara av.

Provet består av 40 frågor om det danska samhället, dansk kultur och dansk historia plus några aktuella tilläggsfrågor. Provet ska testas på två språkskolor i Köpenhamn, innan det börjar användas på riktigt. Innan provet används för att godkänna eller underkänna medborgarskap, så kommer Integrationsministeriet värdera om några av frågorna bör ändras eller ska tas bort.

För att få danskt medborgarskap, så ska den ansökande klara av svara korrekt på 28 av de 40 frågorna. Det motsvarar 70%.

Proven skulle egentligen redan ha varit i bruk, men det har blivit försenat. När det är klart, så väntar omkring 6000 personer som har ansökt om medborgarskap sen den 12 december på att göra provet som kommer att bevisa om de känner till nog om det land, som de i framtiden gärna vill kalla deras eget land.


Läs detta i Extra Bladet

Detta borde lika självklart finnas i Sverige. Det är otroligt att detta land numera ligger efter med ALLT. Vi går sakta, men säkert tillbaka till medeltiden när det gäller det mesta. Innan var Sverige ett land att vara stolt över....men vad är det numera?

Inga kommentarer: