lördag, februari 17, 2007

Dansk imam talar med kluven tunga

I veckan så blev en 17-årig muslim dömd till sju års fängelse för planering av terrordåd, i den så kallade Glostrups-saken.

Detta föranledde troligen, att under gårdagens bön, så talade Abu Labans efterträdare - imam Mustafa Chendid - sig varm om Danmark.


"Vi är en del av Danmark. Det är vårt land. Att det är fred i detta land är viktigare för mig än att det är det i något annat land. Man ska inte fundera på att skada det land man lever i och om du inte gillar landet så res.

-Vi lever i detta land, med denna regeringen och denna författning. Ingen har tvingat oss att vara i detta land."


Men dessa ord passar dåligt med vad som står på islamsk trossamfunds hemsida. Där står det bland annat att det är okay att äldre barn leker islamska jihadlekar med vapen. Det står också att det är okay att slå barn som en del av uppfostran. Detta är givetvis helt i strid med dansk lag.


Islamsk trossamfund har tidigare blivit uppmärksammade på innehållet på deras hemsida - men utan att de har tagit bort den stötande texten.

Självklart så frågar sig nu danska politiker, om det är så att islamsk trossamfund talar med kluven tunga? Och bara sa det de sa, på fredagsbönen, för att blidka danskarna och media.

Och med tanke på att fredagsbönen var på engelska och att man vet vad man vet om islamister, så kan man ju misstänka att så är fallet...

Läs mer på DR´s hemsida

Inga kommentarer: