fredag, februari 23, 2007

Århus, Danmark: Önskan om mer islam i vardagen

Under ett antal dialogmöten i Århus, vilka har betalats med offentliga medel, så har det kommit fram önskemål om mer islam i vardagen, som ett villkor för att integrationen ska lyckas.

På måndag presenteras 15 rekommendationer för en bättre intergration, för politkerna.

Huvudvikten är lagd på att islam och imamerna ska ha en mer framträdande roll på dagis, skolor, i samband med brottsförebyggande och på företagen. Tillika ska yttrandefriheten "användas med omtanke".

För islamforskaren Tina Magaard är dessa krav klart färgade av islamister och hon varnar mot att acceptera dessa rekommendationer. Hon menar att det bara kommer föra till ökad konflikt i samhället.

Man lägger grunden för en ny kris, om man på detta sätt stänger in muslimska barn och unga i en kollektiv gemenskap, där de är muslimer först och medborgare sen. Och där villkoren för deras integration är är att man rättar sig efter imamernas tolkning av islam.

Läs mer i Jyllands-Posten

Ja, vad var det jag sa...nu kommer kravlistorna..den ena efter den andra.....de är helt sjuka i bollen. Säger man att muslimerna inte har en agenda i västvärlden...ja, då tror man nog på tomten med...



Inga kommentarer: