måndag, februari 12, 2007

Jag lider med Tugba....

..det är tragiskt att en så ung tjej har fått sitt liv förstört. Men att vi genom vårt rättsväsende och med skattepengar, ska betala alla kostnaderna i samband med denna typen av hedersvåld - det är en omöjlighet! Vi kan inte ansvara för människor som åker tillbaka på semester, till de länder de oftast flytt från och där utsätts för hedersvåld.

Nu försöker Tugbas advokat få staten att betala en videolänk för 50 - 80 000 SEK till Turkiet, så att Tugba kan vittna i den pågående rättegången.

I DN står följande:

"I somras sköts Tugba Tunc ner i Turkiet, efter att hon inte ville gifta sig med en släkting. Hon är nu invalidiserad av skotten. Två män står inför rätta i Turkiet för dådet.

Tugba Tunc har tidigare beviljats rättshjälp från svenska rättshjälpsmyndigheten. Men förra veckan fick hon avslag på ersättning för kostnaderna för videolänken. Enligt Elisabeth Fritz kan kostnaden bli mellan 50.000 och 80.000 kronor som alltså Tugba Tunc riskerar att få betala själv."

"
Elisabeth Fritz kommer att överklaga beslutet."

Med tanke på allt hedersvåld som redan sker och kostar pengar i Sverige, så borde vem som helst inse att vi inte också ska betala för det våld som sker i andra länder.

Dessutom undrar jag över en sak: I Danmark har det visat sig att min hälften av alla invandrare, åker till sitt hemland på semester inom två år efter de kommit till Danmark.

Är det samma siffror här? Eller, kanske till och med högre?

Inga kommentarer: