lördag, april 26, 2008

Ligister skapar kaos i svenska förorter

"I veckan har tunnelbanan mellan Tensta och Rinkeby i Stockholm stoppats på grund av ungdomsgäng. Tidigare hotades och misshandlades journalister i Bergsjön i Göteborg.

I Rosengård i Malmö vågar brandkår och ambulans inte åka utan poliseskort. Det är dags att sluta romantisera förorten, och det är dags att föräldrar tar ansvar för sina bråkiga ungdomar. Det anser liberala invandrarförbundets ordförande Gulan Avci. Sluta skylla på "samhället", skriver hon i dag. "

"Att skylla på samhället är i dag samma sak som att skylla ifrån sig. Det är ansvarslöst och populistiskt. Det är de enkla lösningarnas politik. En person som kastar ner en kundvagn på tågrälsen har nämligen också ett ansvar. Ju mer individens eget ansvar viftas bort och folk skyller det på samhället - desto fler kundvagnar kommer att kastas ner på spåren i framtiden."

"Det är dags att sluta skylla alla problem på någon annan eller på "samhället". Det är dags att föräldrar tar sitt ansvar och ser till att deras ungar inte ränner ute halva nätterna. Det är dags att de som är utsatta för våld ,och som drabbas av att områdenas status sjunker ännu mer, får komma till tals. Det är bara vi själva som kan bryta den destruktiva utvecklingen."

Läs hela debattinlägget av Gulan Avci i Expressen

Tack för tipset, Spifire!

Inga kommentarer: