onsdag, april 30, 2008

Tonåringar slog ner man - framför polispatrullen

På bilden ovan är några tuffa kosovoalbaner från Landskrona som tycker om att posera på internet och se hårda ut. OBS! Vet dock inte om någon av dem har med just detta att göra. Men eftersom de gillar att visa upp sig, så måste de givetvis få göra det. Klicka på bilden för att förstora den.

****

"Mitt framför ögonen på en civil polispatrull jagades och misshandlades mannen av tre tonåringar i centrala Malmö. Bara minuterna innan hade flera andra i gänget sparkat och slagit honom. Sex ungdomar mellan 17 och 19 år står nu åtalade för grov misshandel."

"Tonårsgänget från Landskrona nekar till grov misshandel, men enligt åtalet är bevisen starka.

Tre av männen greps på platsen. Och de tre andra misstänkta kunde enkelt spåras efteråt. Ungdomarna i gänget och deras två bilar finns också med på en övervakningsfilm från händelsen som inträffade på natten den 6 april. En av de misstänkta tonåringarna har vid förhören sagt att flera av ungdomarna ingår i det gäng som kallas GATU, men nekar till att namnet skulle ha något med "gangster-ligist-styrkan" att göra, utan mer att det handlar om "gatubarn". "

Skånskan

"Den 23-årige mannen låg still på gatan och orkade inte värja sig mot slagen och sparkarna som regnade mot hans huvud.

Delar av överfallet är filmat, men bara en av de sex männen från Landskronagänget Gatu erkänner misshandel."



"I utredningsmaterialet finns bland annat bilder från en av killarnas mobiltelefoner på när gänget poserar med bollträ i högsta hugg. Flera av de nu åtalade är nyligen dömda för inblandning i storstölden i somras där en tevehandel i Landskrona tömdes i samband med en utförsäljning. "

Sydsvenskan

Jag har skrivit om dessa muppar förr:

""G.A.T.U-gänget, som först hette Tornados, bildades för några år sedan med ungdomsgängen i Rosengård i Malmö som förebilder. Bakom initialerna döljer sig orden Gangsta Albanish Thug Unit – den albanska gangster-ligist-styrkan, fritt översatt.

Även L-a Bloods, som har funnits i ett halvår, består enligt Feriz uteslutande av Kosovoalbanska killar i tonåren."

"Ni är alltid många fler än era offer. Fegt?

– Det där har jag hört av många, men jag tycker inte det. Meningen är ju att de inte ska ha någon chans, säger han."

Läs mer här: Vi har våldet i blodet och Audi-Video-målet där ni också kan hitta en namnlista på de inblandade i det målet


Se video på G.A.T.U. här

Tack för tipset, T, MX och fler!

Inga kommentarer: