fredag, februari 01, 2008

"Vi vill öka den etniska mångfalden bland studenterna,"

"En särskild polisutbildning på distans med fokus på etnisk mångfald startar i Borås våren 2009. Det är polismyndigheten i Västra Götaland som i samarbete med högskolan i Borås tagit initiativ till den nya utbildningen.

-Innehållet blir precis detsamma som vid andra polisutbildningar, men vi vill öka den etniska mångfalden bland studenterna, säger kommissarie Peter Backenfall, som är ansvarig för rekryteringen, till TT.

Kraven för att få börja utbildningen kommer att vara samma som vid andra polisutbildningar. Däremot kommer man att försöka öka mängden sökande och ställa upp med olika stödinsatser för dem, säger Peter Backenfall. Vid distansutbildning av poliser sker de praktiska momenten i samarbete med berörda polismyndigheter. "

Läs mer i Norran

På sidan vaktare.nu kan man också läsa om tidigare liknande utbildning.

"Bland de som kommit in på polishögskolan finns en som inte vill åka i radiobil med kvinnlig polis. Han vill inte försvara en svag kvinna vid ingripanden. En som antogs har inför klass och kamrater i undervisning skyllt på judar i antisemitiska ordalag. "

"Dokumenterat fusk vid polisprov."

"Elev har på projektet ljugit om sin ålder med cirka 8-10 år. Sedan hotade han sina klasskamrater om att skicka sina kompisar från Rosengård på dem om de sladdrade."

"Elev var den första som slog larm om fusk med svenskprov. Larmet gick till både utbildningsföretaget och polis. Inget hände. Alla elever utom tre på utbildningen höll tyst om fusket för att slippa göra om svenskprovet. I kull två sa flera elever att de inte ville slå larm om konstigt häfte eftersom de var rädda för vad som skulle hända. Uppgifter återkom i svenskprovet."

Och mycker mer...

Läs själva och bedöm. Det finns länkar till de flesta punkterna längre ner på sidan. LÄS!

Tack för tipset, Anonym!

Inga kommentarer: