lördag, maj 02, 2009

Dansk Folkeparti: Regering blir utskrattad av semesterfirande irakier


Dansk Folkeparti säger nu att danska regeringen kan känna sig utskrattad på grund av det nu öppnats en flyglinje Malmö-Damaskus-Bagdad.

Resebolagets chef, Mohammad Arshad, säger: ” De många irakier som bor i Köpenhamsregionen, samt i södra Sverige bedömmer nu att deras HEMLAND är så stabilt att de gärna reser HEM på semester.”. (Källa: www.travelpeople.dk)

Dansk Folkepartis Peter Skaarup säger nu att det är skandal att inte den danska regeringen har lyckast teckna ett avtal med Irak, så att de kan sända tillbaka de irakier som inte behöver skydd.

- Kanske är det bättre att boka en semesterresa till de avvisade asylansökande istället, säger han sarkastiskt.

"DF: Regeringen er til grin blandt ferierende irakere i Bagdad

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Peter Skaarup, finder det skandaløst, at regeringen endnu ikke har lukket en aftale om hjemsendelse af afviste irakiske asylansøgere. Han reagerer på oplysningen om, at et rejseselskab i Danmark nu reklamerer med ferierejser til Bagdad for herboende irakere, som nu finder det trygt at opholde sig i Bagdad. Peter Skaarup kræver, at regeringen øjeblikkeligt får etableret en hjemsendelsesaftale i stil med den, som Sverige allerede har.

- Vi må konstatere, at Danmark efterhånden er totalt til grin i denne sag. Når et dansk rejseselskab samarbejder med et syrisk selskab om at sende herboende irakere på ferie i Bagdad, fordi de føler sig trygge ved tilstanden i området, så er det helt grotesk, at regeringen stadig ikke kan finde ud af at få lukket den hjemsendelsesaftale. Måske ville det være mere effektivt at booke en ferierejse til de afviste asylansøgere i stedet, siger Peter Skaarup sarkastisk.

Baggrunden er, at det syriske rejseselskab Cham Wings ifølge TravelPeople’s seneste nyhedsbrev netop har etableret en flyrute Malmø-Damaskus-Bagdad i samarbejde med det danske selskab Prime Travel. Her udtaler direktør Mohammad Arshad:

”De mange irakere, der bor i Københavns-regionen samt i Sydsverige, bedømmer nu situationen i deres hjemland som værende så stabil, at de gerne rejser på ferie i hjemlandet”. (Kilde: www.travelpeople.dk)

- Det er naturligvis glædeligt, at herboende irakere nu føler sig så trygge ved forholdene i Bagdad, at de drager af sted på ferie i byen. Men det må også betyde, at den danske regering håndterer forhandlingerne om en hjemsendelsesaftale exceptionelt dårligt. Vi ved også, at hele 1.500 irakere har forladt Sverige for at rejse hjem, så det må også kunne lade sig gøre for Danmark. Det er skandaløst, at regeringen ikke har skaffet en hjemsendelsesaftale endnu for de 282 afviste irakere, som vi har i Danmark. Og det er stærkt kritisabelt, at de afviste irakere ikke selv tager ansvar for at vende tilbage, når nu forholdene tilsyneladende er velegnede til det. Vores tålmodighed er ved at være opbrugt, siger Peter Skaarup.

- Jeg vil nu kontakte integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) og kræve, at regeringen får lukket den aftale. Og jeg vil endvidere foreslå hende, at vi får undersøgt, hvilke irakere der tager på ferie i hjemlandet, så vi sikrer os, at der ikke foregår et misbrug af det danske asylsystem, siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti
Politiken
Iraqis waiting in Denmark for many years
184 irakere har siddet i over seks år
PET fredede hellig kriger fra Danmark
V-folk afviser tyrkisk EU-medlemskab
Kandidater udfordrer radikal landsformand
/Fröken Sverige

Inga kommentarer: