torsdag, maj 14, 2009

SD startar kampanj mot påtvingad legalisering av ritualslakt


Europaparlamentet beslutade nyligen att samtliga länder i Unionen måste legalisera religiös ritualslakt på obedövade djur. Slaktmetoden, som framförallt tillämpas av bokstavstroende muslimer och judar, innebär att djuret, utan föregående bedövning, får halsen avskuren och sedan lämnas att förblöda till döds, vilket ibland kan ta flera minuter.

Sverige är idag ett av få länder som inte tillåter halal- och kosherslakt, utan bedövning, och Sveriges veterinärförbund avråder bestämt från metoden, som skapar stort onödigt lidande för djuren. Om ministerrådet vid sitt sammanträde i juni fastställer parlamentets beslut, så måste dock den svenska djurskyddslagstiftningen ändras.

Sverigedemokraterna fördömer Europaparlamentets beslut och lanserar nu en kampanj för att bevara det svenska djurskyddet.

Sven-Olof Sällström, som är partiets toppkandidat i valet till Europaparlamentet, kommenterar:

- Europaparlamentets beslut är ytterligare ett i raden av bevis på varför Sverige snarast möjligt bör lämna den framväxande monsterstaten EU. Sverigedemokraterna kommer aldrig att acceptera att utländska politiker, på röstfiske bland den ständigt växande muslimska väljargruppen i Europa, skall kunna tvinga oss att avskaffa det svenska djurskyddet och införa tortyrliknande slaktmetoder. För oss går djurskydd alltid före mångkulturalism och självbestämmande före EU-federalism.

- Med hjälp av bland annat Facebook-grupper, hemsidor, flygblad, torgmöten och manifestationer startar vi nu en kampanj för att bevara det svenska djurskyddet och vi kommer att göra denna fråga till en av våra huvudfrågor under den återstående valrörelsen, avslutar Sven-Olof Sällström.


För vidare information:

Mattias Karlsson
Presschef (SD)
Tel: 0708- 18 07 66
E-post: presskontakt@sverigedemokraterna.se


SD

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: