söndag, maj 10, 2009

Lynchmobb mot flyktingfamiljer i Vännäs

"En av flyktingfamiljernas fönster krossades av en sten", säger SVT och missar att reagera på glassgubben från GB som står på balkongen...


"
Alla irakiska flyktingar i Vännäs har evakuerats till en ny ort efter att deras hem attackerats av uppemot 50 personer under lördagsnatten. Det som började med ett bråk mellan ett grupp infödda svenskar och en grupp invandrarungdomar på fredagen utmynnade i något som polisen beskriver som en lynchmobb under lördagskvällen och natten mot söndagen.

Enligt uppgifter till VK hade ett 50-tal ungdomar och vuxna ställt sig utanför två irakiska familjers bostäder och kastat sten på fönstren.

När polisen kom till platsen lugnade situationen ner sig, och familjerna kunde flyttas i säkerhet på annan ort.
Men senare på kvällen urartade situationen totalt då ytterligare ett antal irakiska familjer i Vännäs trakasserades.
- Alla arabisktalande familjer har antingen blivit hotade eller trakasserade under natten. Vi hade inget annat val än att evakuera samtliga familjer, säger Ingrid Lindroth, flyktingsamordnare i Vännäs."

VK


"
Vad ligger bakom det här?

- Det vet vi inte riktigt. Det tycks vara någon slags hämndaktion. . En flicka ska råkat ut för en mindre förtret och det verkar ha lett till den här lynchmobben. Det är tragiskt."

VK

UPPDATERAD:

"Allt ska ha sin upprinnelse i att en svensk flicka sagt sig ha blivit slagen av en arabisk pojke."

SVT


För löpande information läs på Flashback, för genom svensk media lär ni aldrig få reda på hela sanningen...

Liknande händelse i Norge:

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: