fredag, maj 23, 2008

Alf Ronnby: Europa under attack

Nu har jag letat efter Alf Ronnbys email i över en timme. Tänkte jag skulle fråga om jag fick lov att lägga in hela hans krönika från Skånskan.

Hittar ingen email, så nu gör jag det ändå. Den är alltför viktig för att folk ska missa den! Alf Ronby, läser du detta och motsäger dig att jag lagt i hela din krönika, så maila.

Besök gärna Alf Ronnbys hemsida här OCH LÄS HELA KRÖNIKAN NEDAN!


"2008-05-22 23:59

KRÖNIKAN. Europa har i århundraden utsatts för invasioner av muslimska härar och folk. Därför är det inte underligt att det finns en stor misstänksamhet mot muslimer.

Politisk religion. Muhammed instiftade doktrinen om "det heliga kriget" jihad år 610. Hans efterföljare blev framgångsrika i heliga krig. Tio år efter Muhammeds död 632 hade de islamska härarna under Abu Bakr och Omar erövrat större delen av det gamla romerska riket i Nordafrika och Mellanöstern. Islam blev en världsmakt.

År 711 gick muslimerna över Gibraltar sund och erövrade större delen av Pyreneiska halvön. 732 hade de nått långt upp i Frankrike, men besegrades av Karl Martells armé vid Poitiers. Muslimerna upprättade kalifatet al Andalus i Spanien. Det hade sin storhetstid under 900-talet. På 1000-talet började den kristna återerövringen och 1492 faller Granada, den sista islamska bastionen i Spanien. Men en återerövring av al Andalus hägrar för vissa muslimer idag. Se islamistiskt våld i Spanien i detta ljus.
I öst var Bysans i 800 år utsatt för ständiga attacker från islamska härar, till det slutligen gick under 1453 och hela Sydösteuropa islamiserades. Den islamska expansionen fortsatte sedan in i Europa, men den muslimska belägringen av Wien 1683 misslyckades. Det blev en vändpunkt och därefter började kristna arméer rulla upp det muslimska väldet i Östeuropa. Islam är dock fortfarande dominerande i vissa regionen på Balkan. I hela det osmanska riket är det bara Spanien och Portugal som inte längre är muslimsk.

Islam beskrivs som en religion vilken förbjuder våld. Men detta är en sanning med modifikation eller rent hyckleri. I Koranen förbjuds våld å ena sidan, samtidigt som å andra det heliga kriget hyllas. Detta är en dubbelmoral som Muhammed själv red på, när han försvarade det våld, som gagnade hans egna intressen och erövringar. Allah beskrivs som den store dräparen av de ogudaktiga.

Idag är det inga islamska trupper som tränger in i Europa. Invasionen tar sig andra former. Europa har de senaste 20 – 30 åren utsatts för ett islamskt tryck. Stora invandrar- och flyktingströmmar har kommit från islamska länder. I boken The third Islamic Invasion of Europé, sägs att det är ca 30 miljoner muslimer i Europa idag – och de fortsätter att komma i stora skaror. Om 20 år är de kanske dubbelt så många.Är det något problem med det? Det behöver det kanske inte vara, men vi har sett att en del muslimer inte trivs i våra samhällen. Ja, ibland till och med föraktar de vår kultur och vill förgöra den. Islamistiska terroristattacker runt om i Europa är uttryck för detta.

Men på sikt finns det kanske ett mycket större problem med den muslimska invandringen. Det som gör islam specifik som religion, är att islam i sig är tydligt politisk. Islam är inte "bara" en religion. Islam skiljer inte på civilsamhället och staten. Det islamska samfundet är också staten och politiken. Islam skiljer heller inte på det andliga och det världsliga. Alla allmänna såväl som privata angelägenheter faller under den heliga lagen, Sharia. Islam är i hög grad traditionsbärare och därför politiskt konservativ, vilket är uppenbart i muslimska samhällen.

Att vara muslim är inte en privatsak. Religionen och dess levnadsregler genomsyrar det muslimska samhället och kommer till uttryck i religiöst grundade lagar. I enlighet med dessa principer kan ingen rättrogen muslim integreras i ett icke-muslimskt samhälle. Här har vi en av anledningarna till att sanna muslimer tex i England kräver att sharialagar ska gälla för dem, med hänvisning till alla människors lika värde och samma rättigheter. Det skulle betyda att muslimerna ska leva i egna enklaver eller i parallellsamhällen. Muslimskt förakt för västerländsk demokrati grundas också i detta förhållande.

Mot detta kan invändas att de flesta muslimer, som kommer till Europa, har flytt från islamskt förtryck och de är inte ortodoxa. För dem är det inte svårt att acceptera vår kultur. Samtidigt är det inte alltid deras barn gör det. De känner sig besvikna på förväntat välstånd och flyr till fundamentalistisk islam, som de tror är bättre. Och de söker hämnd, som vi sett i London och Madrid. Det är en allvarlig fråga vad som väntar ett framtida Europa, med Turkiet och en stor muslimsk befolkning.

Alf Ronnby "

Tack för tipset, V!

Inga kommentarer: