torsdag, maj 22, 2008

Arbetsförmedlingen stäms av DO

De Kränktas Kör sjunger som alltid med fullt stöd av Katri Linna på DO, den kvinnan älskar att använda svenska skattemedel till gnällande muslimer:

"En man i Älmhult förlorade både sin arbetslöshetsersättning och praktikplats efter att han avböjt att ta en kvinna i hand av religiösa skäl under en intervju. Ett solklart fall av diskriminering anser DO som stämmer Arbetsförmedlingen och kräver ett rekordhögt skadestånd."

"–Det tillhör ovanligheterna att vi stämmer myndigheter. Men här har man gjort en allvarlig felbedömning. Om en myndighet som ska vara en förebild inte följer lagen hur ska vi då kunna motivera att enskilda gör det, säger diskrimineringsombudsmannen (DO) Katri Linna.

Det var i maj 2006 som då 24-årige Alen Malik Crnalic sökte en praktikplats som svetsare på ett företag via ett arbetsmarknadspolitiskt program i Älmhult.

Vid intervjun avböjde han att ta företagets kvinnliga representant i hand på grund av sin religion. Malik Crnalic är troende muslim och får inte vidröra kvinnor utanför familjen.

Han hälsade istället genom att lägga höger hand på bröstet och buga. Efter intervjun erbjöds han ingen praktikplats.Trots att företaget hänvisade till hans brist på kompetens och erfarenhet ansåg Arbetsförmedlingen att det var hans agerande som medverkat till att han blev utan plats och drog in Malik Crnalics ersättning.

"Han överklagade beslutet till Arbetsmarknadsstyrelsen AMS, som avslog hans överklagande.

Nu stämmer DO myndigheten för diskriminering. Enligt DO har Arbetsförmedlingen ”genom fel och försumlighet” orsakat så stor skada att de även bör betala skadestånd
– sammanlagt 160 580 kronor."

SvD

160 580 kronor???? Och vad får en som blivit misshandlad? Våldtagen?

Inga kommentarer: