torsdag, maj 22, 2008

Företag i Sverige som stöttar islamisering

Detta inlägg kommer också att läggas ut i högerspalten, så att vi lätt kan fylla på den och diskutera där.

Kronfågel har vi inte rett ut till 100% ännu, deras danska del halalslaktar uppenbarligen. Och de HAR förberett sig på halaslakt innan. De HAR anställt tvp rätttroende muslimer för detta och läs texten här från SVT 2005:

"Från den första juli (FS anm: 2005) kommer alla kycklingar på Kronfågels anläggning i Kristianstad att halal-slaktas. Förhoppningen är att på det viset fördubbla exporten från Kristianstad.

Halal-slakt innebär att kycklingarna blir godkända att ätas för rätttroende muslimer.

För anläggningen innebär förändringen bara en investering på cirka 200.000 kronor, skriver Kristianstadsbladet.

- Den enda större skillnaden är att den maskin som skär halsen av kycklingarna flyttas några meter för att vara vänd mot mecka, säger platschefen Bengt Wiking till tidningen.

Enligt den traditionelle halal-slakten ska djuret inte vara bedövat, det ska vara vänt mot Mecka och slakten ska ske under överinseende av en rättrogen muslim. Men på kronfågel kommer man att följa de svenska djurskyddsreglerna och fåglarna bedövas med el som vid vanlig slakt.

På djurskyddsmyndigheten har man inga invändningar mot hala-slakt så länge djuret bedövas. Enligt muslimsk sed innebär bedövningen inget problem så länge djuret inte dör av den.

Anläggningen har godkänts för halal-slakt av mullor och en imam som är verksam i Kristianstadstrakten. Kronfågel har också anställt två rättroende muslimer som övervakar slakten. "

Det finns fler kyckling- och äggleverantörer i Sverige. Ni som har kontakt med Kronfågel nu, borde maila dem denna artikel och fråga om bland annat SVT och Kristianstadsbladet ljuger. ;-)


Nästa företag som hjälper till med islamiseringen är FOLKSAM:

"Inom försäkringsbranschen har intresset varit större för de muslimska konsumenterna. Folksam har samarbetat med Sveriges muslimska förbund i fem år.

Företagets sakförsäkringar och begravningsförsäkring har prövats och godkänts av det Europeiska rådet för fatwa och forskning.

- För muslimer i Europa finns det behov av försäkringar som de känner att de kan teckna, säger Stig Karels på Folksam.

Men det handlar inte främst om att ändra innehållet i försäkringarna utan om att marknadsföra dem med inriktning på den här gruppen.

Bland annat har Folksam skickat information till imamer och sett till att bli omnämnda i samband med fredagsbönen i moskén.

Ett särskilt viktigt marknadsföringsargument är att Folksam är ett kooperativ, där vinsten går tillbaka till medlemmarna. Det var viktigt för att försäkringarna inte skulle anses stå i motsatsställning till islam. Alla försäkringsbolag kan alltså inte konkurrera på samma villkor om troende muslimska konsumenter."

Uppdatering 080523: "
Folksam vill
ge räntefria lån till muslimer LÅN: Folksam vill utveckla lån och sparande speciellt för troende muslimer. Diskussioner pågår om att erbjuda särskilda banktjänster tillsammans med Ikanobanken."

Uppdatering 08023:

FONUS har läge premier för begravningsförsäkring för muslimer än för svenskar

Av begravningsföreningen FONUS hemsida framgår att Sveriges Muslimska Råd (SMR) i samarbete med FONUS har förhandlat fram en begravningsförsäkring (gruppförsäkring för medlemmar i SMR och dess underorganisationer).

Försäkringsgivare är FOLKSAM och försäkringen är avsedd att täcka kostnader som uppstår vid dödsfall; exempelvis transport av kroppen till hemlandet. Försäkringsbeloppet kan exempelvis vara 20.000, 30.000 eller 40.000 och utbetalas vid dödsfall som ett engångsbelopp av FONUS, som ombesörjer begravning och eventuell transport till hemländer enligt önskemål.

Försäkring kan tecknas av alla medlemmar i SMR oavsett ålder. Makor/make kan medförsäkras. Det enda som krävs är att man besvarar fyra frågor om den egna hälsan. Familjens barn under 20 år blir automatiskt försäkrade. Försäkringen är också giltig utanför Sverige så länge den försäkrade är medlem i SMR.

Försäkringspremien är för dem som räknas som "yngre" medlemmar, upp till 65 år, per månad till 15:- (dvs 180:- årligen) för ett försäkringsbelopp uppgående till 30.000:-. Antag att en 30-årig muslimsk yngling tecknar en försäkring uppgående till 30.000:- som faller ifrån vid 70-års ålder vid dennes död. Det sammanlagda inbetalade beloppet för 40 år hamnar på 7.200:- Med avkastning enligt FONUS på 13% och årlig uppräkning uppgår beloppet med ränta på c:a 180.000 kronor för den "dåvarande" muslimske ynglingen, i "nutid" död åldring.

Antag att en svensk 30-årig yngling också tecknar en begravningsförsäkring på beloppet 30.000:- Då hamnar den årliga premien på c:a 1230:- allt enligt beräkningar med hjälp av verktyg på FONUS hemsida. Antag slutligen att den svenske ynglingen också faller ifrån vid 70-års ålder, ja då utgör det under 40 år inbetalda beloppet c:a 50.000:-. Motsvarande uppräkning av kapitalet med 13% årlig ränta för den svenske ynglingen uppgår till c:a 1,4 milj kronor.

En svensk får besvara ett 10-tal frågor om sitt hälsotillstånd, innan försäkringstagaren
godkänns, exempelvis;

 Kontrolleras du på grund av sjukdom eller skada?
 Använder du receptbelagd medicin?
 har du varit hos läkaren de senaste tre åren?
 Längd, och vikt
 Sjukdom, skada eller handikapp?
 Sjukskrivningsperioder?
 Läkare- sjukvårdsinrättning som anlitats samt tidpunkt?
 När är du symptomfri?
 Röker du regelbundet?
 Misstanke om; HIV smitta?
 Nervösa besvär?
 Alkohol eller narkotikaproblem?

Konstateras kan att här tillämpas någon form av kapitalförflyttning från svenska kunder till muslimska kunder. Eljest går affärerna inte ihop.

Kostnaderna för en begravning i dagsläget, inklusive gravsten, antas i båda fallen uppgå i storleksordningen (lågt räknat) 30.000:-. Nästan 10 gånger så högt belopp har ackumulerats för den svenske ynglingen jämfört med den muslimske. Vart tar den vinsten vägen?

Även begravningsbyråernas administrativa kostnader måste ju täckas. Kanske är Sveriges Muslimska Råd vassare i förhandlingarna med FONUS än vad Sveriges pensionärsförening är?

Troligt är att vare sig Diskrimringsombudsmannen eller Konsumentombudsmannen skulle vara intresserade.

Den sista skatt en svensk får betala är moms på sin begravning. Obekant är om det även gäller för muslimer. Avslutningsvis kan också konstateras att det är först efter jordelivet som muslimer vill flytta från Sverige hem till den egna jorden.

Skribenten på Exilen

Uppdaterat, 2008-08-08:

http://imittsverige.blogspot.com/2008/08/halal-slaktad-kyckling-vardag-i-svenska.html
http://imittsverige.blogspot.com/2008/08/halalslakt-och-ica.html

Uppdaterat, 2008-08-08:
Erik, jur. kand. sa...

Befann mig på ett Hemköp häromdagen och fann att de saluför fårsalami från Grilstad (www.grilstad.se) som var märkt med en knallorange etikett som löd "Halal".

(http://www.grilstad.se/sv/produkter/produkt2.php?id=58)

Grilstad är emellertid ett norskt företag men det är ju lika illa för det att Hemköp har detta i sortimentet.

Det framgick dock inte om fåren är slaktade enligt halal eller bara en godkänd halalprodukt.


"Tele2 sponsrar islamister


http://jihadimalmo.blogspot.com/2008/08/tele2-sponsrar-islamister.html


Tele2 kanske skulle finnas med bland "Företag i Sverige som stöttar islamisering"?


Från bloggen: JIHAD I MALMÖ"

UPPDATERING 28 augusti 2008: Avanza Fonder
UPPDATERING 8 november: SIBA

UPPDATERING 19 juni 2009 TAVENERS GODIS

UPPDATERINGG 19 juni 2009 Sunds Kött & Chark ägs av al Aqsa

Uppdatering 13 oktober 2009: Herdins färg och niqab

Inga kommentarer: