lördag, maj 24, 2008

Kent Ekeroth, sdblogg: Det moderna slaveriet

"Slaveriet som praktiserades av Europa och USA är väl känt och är samtidigt ett av fundamenten i Vänsterns inställning om västerlandet som dåligt och ont.

Den perioden symboliserar för Vänstern mer än något annat hur omoraliskt och inhumant det kapitalistiska västerlandet är. Slaveriet har dock avskaffats. Det var dessutom kristna i England och USA som gick i framkanten för slaveriets avskaffande.

Vad som sällan eller aldrig framkommer är dock det slaveri som pågått under längre tid och varit mer utbrett än det västerländska slaveriet. Det praktiseras dessutom till denna dag. Vad talar jag då om? Jo, det handlar om det muslimska slaveriet.

Från Muhammeds dagar då han krigade och erövrade tills idag har muslimer tagit icke-muslimer och även afrikanska muslimer som slavar. De praktiserade slaveri långt innan Väst skickade skepp till Afrika och när den tiden väl kom var det ofta en muslimsk slavhandlare som erbjöd färdiga slavar. Skickades de inte till Väst så hamnade de i Mellanöstern - förslavade av araberna."

En intressant observation innan vi fortsätter är att det arabiska ordet för “slav” är “abd”. Gissa vad det arabiska ordet för afrikaner är? Just det, ordet för slav, fast i plural; “abid”. Läs gärna den här artikeln om hur det arabiska massmordet i Sudan tar sig uttryck och användandet av just ordet abid (i det här fallet gentemot en ung svart kvinna).

"Den arabiskt/muslimska slavhandeln påbörjades i och med Muhammed, som nämnt ovan, själv nyttjade slavar. Detta slaveri har därefter pågått och existerar de facto till denna dag, bland annat i Sudan. Med andra ord har den arabisk/muslimska slavhandeln nyttjats i omkring 1400 år. Detta kan sättas i kontrast till den trans-atlantiska slavhandeln, som “endast” varade i cirka 300 år."

Läs hela det utmärkta blogginlägget av Kent Ekeroth på sdblogg

Inga kommentarer: