onsdag, februari 17, 2010

Sunds kött -låter svenskt, men ägs av Al Aqsa

Lades in i bloggen i juni 2009, återpubliceras idag:

En bloggläsare kallad
dl har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Taverners: Halalsäkrat godis":

En Halalvarning till: Såg en vit skåpbil med kylaggregat i Göteborgsområdet i dag, en Mercedes Sprinter. Bilen var märkt "Sunds Kött & Chark, Helsingborg". Låter väldigt skånskt, svenskt och bra. Bilen hade också dekalen "Meatsson".

Dessvärre satt det också gröna dekaler med texten "alaqsa" i gemena bokstäver på skåpet. Halalradarn hos mig gjorde kraftigt utslag. Hade Helsingborgsbilen tagit turen över Hallandsås och levererat Halalkött i Göteborg? Det verkade så.

Enligt webbplatsen "http://sundskottochchark.com" så styckar man mycket riktigt halalslaktat kött. Dessutom så står det "Sunds kött och chark är mycket stolta över att kunna erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter med ursprung från svenska gårdar".

Vad menas? Transporteras svenska djur till utlandet för att halalslaktas? Vilka samvetslösa svenska djuruppfödare säljer sina djur till en sorts slakt som är förbjuden i Sverige? Det låter inte som någon vidare sund lösning, om uttrycket tillåts.

När jag trycker på "kontakt" på hemsidan så träder företaget bakom "Sunds" fram:

Al Aqsa AB
Nygatan 32 34
252 28 Helsingborg

Al Aqsa AB låter inte lika svenskt, så att säga.

"Sunds Kött & Chark" har dessutom två butiker, en i Helsingborg och en i Malmö. Vet någon någonting mer om detta märkliga företag?"


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: