torsdag, november 26, 2009

Jimmie Åkesson vill ha svar från Reinfeldt om islamistisk riksdagskandidat


[PRESSMEDDELANDE]

Med anledning av de uttalanden som fällts av den moderate riksdagskandidaten Abdirisak Waberi, vill Jimmie Åkesson att Fredrik Reinfeldt gör klart för väljarna huruvida han anser att man kan företräda moderaterna i riksdagen och samtidigt hysa islamistiska värderingar.

Abdirisak Waberi blev nyligen nominerad som ett av Göteborgsmoderaternas toppnamn till riksdagen. I en intervju med medlemstidningen för Riksförbundet för sexuell upplysning år 2006 gav Waberi, som är troende muslim, utryck för islamistiska uppfattningar som att män bör ha särskilda juridiska rättigheter i förhållande till kvinnor, att en man skall kunna ha fyra fruar, att kvinnor skall vara underordnade män och att en man bör ha rätt att slå en kvinna som varit otrogen.

Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson vill nu att Fredrik Reinfeldt tydligt skall klargöra huruvida han anser att man kan företräda moderaterna i riksdagen och samtidigt hysa islamistiska värderingar:

- Att islamisterna i Sverige flyttar fram sina positioner med allianspartiernas hjälp tycker jag är mycket oroande. I förra valrörelsen kunde vi se hur centerpartiet i Stockholm lyfte fram en riksdagskandidat som förespråkade införandet av sharialagar i Sverige och nu lanserar moderaterna i Göteborg en toppkandidat med liknande uppfattningar.

- Med tanke på att statminister Fredrik Reinfeldt under innevarande mandatperiod har uttalat sitt stöd för muslimsk ritualslakt och dömt ut svenskheten som ”barbari”, så är det inte särskilt förvånande att moderaterna kommit att framstå som ett alternativ för islamisterna. Det här är dock en fråga som engagerar många väljare och jag skulle därför vilja att Fredrik Reinfeldt tydligt klargör huruvida han anser att man kan företräda moderaterna i riksdagen och samtidigt hysa islamistiska värderingar, säger Jimmie Åkesson.

För vidare information:

Mattias Karlsson
Presschef
Tel: 0708- 18 07 66

Sven-Olof Sällström
PressekreterareTel: 076-765 22 12

Newsdesk
GP

Om denne man:

Muslimska Friskolan: RFSU avslöjar rektor för muslimsk friskola


GP

Vi somalier kommer inte att gå under
Vi läser och ser med bestörtning vad som nu utspelar sig i spåren av Jyllands-Postens olyckliga publicering av karikatyrerna av profeten Muhammed.

Granskningen av Römosseskolan går vidare
Friskola lade ner hel klass

"Samtidigt som Abdirisak Waberi är besviken på det svenska samhällets rasism och på den svenska skolan har hans egen skola fått ta emot hård kritik. Kritikerna menar att Islamiska skolan bidrar till segregationen. Att den avskärmar barnen från det svenska samhället och låser fast dem i ett utanförskap.

Abdirisak Waberis syn är den rakt motsatta."

2006: Islamiska förbundet hotar utesluta kritiker

"
Också Abdirisak Waberi, talesman för Islamiska förbundet i Sverige, den andra stora muslimska organisationen, berömde statsministerns initiativ."

2002: I Göteborgsförorten Hjällbo går bästa vägen ut i det svenska samhället genom den islamiska Römosseskolan.

Det hävdar i alla fall rektor Abdirisak Waberi:

– Prestationerna är tyvärr väldigt låga på de kommunala skolorna här.

2007: – Detta Sverige finns inte längre, det har fallit sönder på grund av sådana som Tobias Billström, sa Abdirisak Waberi, som inte sparade på orden när han kritiserade migrationsministern.


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: