tisdag, november 17, 2009

Öppet möte i Vellinge på söndag

"I mitten av förra veckan sökte SDU tillstånd att anordna ett möte på Stortorget i Vellinge nu på söndag (den 22 nov), med anledning av debatten som uppstått kring de sk "flyktingbarnen". Ansökningsprocessen har tydligen dragit ut lite på tiden eftersom polisen, efter vår ansökan, också fått in en ansökan från en grupp som ska hålla en "fackelmanifestation" på samma plats och som kallar sig själv politiskt obundna.

Vårt tillstånd är sökt för tiden 12.30-16.00 och deras för 15.00-17.00. Jag har erbjudit polisen att ge vår sista timme till den andra manifestationen, så att vi inte behöver vara där samtidigt utan att var och en kan få föra fram sina åsikter i demokratisk ordning.

Det verkar som att "fackelmanifestationen" kommer ha tydlig vänsterkaraktär och det är därför polisens ambition att se till att denna grupp beter sig som folk och respekterar andra människor och den allmäna ordningen. Kontaktpersonen för deras arrangemang heter "Annika Eliasson" och hon är nyvald ordförande för Vänsterpartiet i Helsingborg, efter det att den förra styrelsen avgick pga problem med antisemitism.

Förra gången vi var i Vellinge och debatterade mot MP tycker jag det fungerade riktigt bra, även om det kom en liten grupp svartklädda som blev utbuade och ivägkörda av polisen.

Men för vår del så är det nu viktigt att vi hjälps åt att samla folk. Framförallt vanliga Vellingebor, som ju av erfarenhet vet att vi har mkt starkt stöd hos i frågor som berör invandring. SDU Malmö kommer ordna med lite plakat och liknande för att skapa en stämning av att vi alla på plats utför en gemensam opinionsyttring snarare än ett traditionellt torgmöte.

Inom några timmar är alla väsentliga detaljer spikade och mer information kommer då gå ut i denna grupp på facebook: länk

Ses på söndag!

Erik Almqvist
__________________
Ordförande SDU
www.erikalmqvist.se"

/Fröken Sverige


Inga kommentarer: