tisdag, november 24, 2009

Politiskt Inkorrekt: Djurskyddsföreningar: Invandrarbarn måste lära sig respektera djur

Bilden ovan på två igelkottar som blivit uppeldade levande på problemområdet Kroksbäck i Malmö.


"
Djurskyddsföreningar i hela Värmland har skrivit till regeringen. Kravet: lär invandrarbarnen att vara snälla mot djur.

När folkpartiets landsmöte precis avslutades avgick integrationsminister Nyamko Sabuni med förlust. Hon fick inte med sig partivännerna på en medborgarskapsutbildning för invandrare som vill bli innehavare av svenska pass.

Men djurskyddsföreningarna i Värmland har hon med sig. De vill till och med gå ännu ett steg längre. Och lära invandrarbarn att vara snälla mot djur.

– De måste få lära sig empati. Det är inget man föds med utan det är något man får lära sig. Om man kommer från krigszoner är det inget man fått naturligt. Man har sett så mycket hemskheter som det bara går. Då kan det vara bra för dem att veta att i Sverige respekterar vi inte bara människor utan också djur, säger Katinka Ridde-Coffey, pr-ansvarig för Djurskyddet i Kristinehamn, till Nyheter24.

Men är det verkligen ett större problem bland invandrarbarn än svenska ungar?

– Det är just den typen av frågor som jag inte vill svara på för man kan inte peka ut någon. Men man hör och ser och läser också hur en del behandlar katter, hur man sparkar igelkottar som bollar. Vi får ständigt indikationer på att det är väldigt viktigt, säger Barbro Palm, sekreterare vid Djurskyddet i Kristinehamn, till Nyheter24.

Djurskyddsföreningarnas skrivelse till regeringen bemöttes av en vänlig men bestämd hänvisning till den statliga utredningen i frågan om etableringsinsatserna för nyanlända invandrare. Men på annat håll har djurskyddsföreningarnas krav väckt ont blod.

– Jag vill inte peka ut någon. Ändå ser vi att de inte har den här förståelsen. Inte bara barn, utan också vuxna. I fredags var en ledare för en somalisk invandrargrupp på Värmlandsnytt och sa att det här var så onyttigt. Det behövs ingen sådan information. Och det säger ju allt, att han tycker att det inte behövs.

Mkyabela Sabuni – verksamhetschef på CMR (Centrum mot rasism, som väl mest gjort sig (ö)kända genom sin ”Nogger”-glasshistoria) – och farbror till integrationsminister Nyamko Sabuni – är inte heller eld och lågor över djurskyddets krav på att invandrarbarn ska lära sig vara snälla mot djur. Han ifrågasätter att svenskar skulle vara så mycket mer empatiska.

– Jag undrar vad folk i Sverige kan om djurskydd. Vem är det som kan något om djurskydd? Det känns inte nödvändigt alls, det här förslaget.

– I så fall ska man ha en allmän utbildning för alla. Det här är bara absurt.

Hela inlägget lånat av eminenta: Politiskt Inkorrekt

Nyheter24
SD-Djurskydd

Några tidigare inlägg i bloggen om djurplågeri HÄR - LÄS DEM!


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: