tisdag, november 24, 2009

Nicolai Sennels: Islam vs västvärlden. Tredje världskriget

22 november 2009

Av: Nicolai Sennels

Islam vs västvärlden

Analysföretaget Gallup har gjort en världsomfattande undersökning av den muslimska världens förhållande till västvärlden - och tvärtom. Undersökningen består av 24 länder, tolv muslimska och tolv västliga (bland annat Danmark).

Danmark och danskarna utmärker sig rejält på flera ställen i undersökningen:

Danmark

Danmark ligger på förstaplatsen när det gäller befolkningens oro för hur förhållandet mellan västvärlden och den islamska världen utvecklar sig

Danmark ligger på förstaplatsen (79%), när det gäller om man tycker att mer kontakt med mellan väst och den islamska världen är negativt.

Topp 3 över länder som tycker att det är ett dåligt förhållande mellan västvärlden och den islamska världen:

1. USA (88%)
2. Danmark (85%)
3:. Israel och Palestina delar tredjeplatsen (83%). Det är intressant att Danmark ligger över Israel!

22 av 24 länder i undersökningen tror, att förhållandet mellan den islamska världen och västvärlden kommer att bli mer negativt i framtiden.

Får vi ett tredje världskrig?

I slutet av rapporten ställs frågan: "Tror du att att man kan undvika en våldsam konflikt mellan den muslimska världen och västvärlden?

Den största delen av befolkningen i de 24 länderna tror att en våldsam konflikt KAN undvikas. Optimismen är störst i Italien, Belgien och Spanien, där tror tre av fyra att en konflikt kan undvikas. Pessimismen är störst i USA, Israel, Egypten och de palestinska områdena, där tror hälften att en våldsam konflikt mellan de två delarna av världen är oundviklig.

Några tror att man kan undvika det, andra tror inte det går. Gallup-undersökningen visar, att det inte är på något sätt extremt att tro att världen kommer att hamna i krig. Vad tror du?

Så här blir det

En våldsam konflikt mellan västvärldens länder och den islamska delen av världen KAN undvikas. Men hur stor är chansen? Personligen anser jag att den redan har startat, och att det bara är en tidsfråga:

Inom fem år kommer vi att ha riktiga inbördeskrig i våra storstäder med skottväxlingar mellan muslimska grupper och västliga myndigheter. Vi kommer att se frontlinjer och barrikader, döda poliser, hämndaktioner med självmordsbomber, militären kommer att gripa in, våldsamma självförsvarsgrupper på båda sidorna och vi kommer få våra egna gazaremsor, där mer permanenta undantagstillstånd är en verklighet. Tryggheten, välfärdssamhället, ekonomin och framtidstron kommer att vara skjuten i sank. Samtidigt kommer mer eller mindre officiella organisationer i den muslimska världen stötta sina "bröder" med vapen, folk och politisk- och ekonomisk press.

Dessa saker låter självklart skrämmande, men det mesta av det är faktiskt redan en realitet i många av Europas städer - och i ständigt större skala.

Tredje världskriget har startat

Fritt översatt till svenska av FS. Sennels blogginlägg på danska kan ni läsa här:

Nicolai Sennels i Jyllands-Posten

YouTube: Nicolai Sennels debatterar med Nikolaj Lang om integration och muslimska invandrare
YouTube: Nicolai Sennels debatterar med Lise Egholm om muslimer som slår sina barn

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: