tisdag, november 24, 2009

Sänkt straff för muslimsk friskoleägare

"En förskolechef med eget företag som dömts till fem års fängelse för att ha lurat staten på 13 miljoner kronor har fått sänkt straff i Svea hovrätt."

Hovrätten dömde på tisdagen henne till fängelse i tre år och sex månader för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Näringsförbudet på tio år sänktes till åtta år. Domstolen sänkte även straffen för tre män som på olika sätt hjälpt kvinnan att genomföra svindlerierna. Som skäl för att sänka straffen skriver hovrätten att den inte funnit straffvärdet av brotten lika högt som tingsrätten.

Kvinnan ägde ett bolag som drev flera förskolor i Rinkeby och Tensta i nordvästra Stockholm. Bolaget fick under flera år stora bidrag av Stockholms stad för att bedriva barnomsorg.

Från mars 2005—januari 2008 stoppade hon 18,5 miljoner kronor av bidragspengarna i egen ficka. Hon tog ut pengarna som svart lön till sig själv och skickade det mesta till utlandet, troligen till Dubai och Somalia.

Eftersom pengarna gick in i bolaget och kvinnan tog ut dem som lön ska pengarna redovisas och beskattas, men det skedde aldrig. Av det skälet bedöms gärningen som ett skattebrott och inte ett vanligt bedrägeri. Genom förfarandet undanhölls staten 13 miljoner kronor i skatt.


Terrorutpekad vid Bismilahi muslimska förskolor hade karta över Vilks hus

MILJONRULLNING I RINKEBY

Fem år för förskoleägare

Muslimsk fritidshem förlorar sina tillstånd
Kusiner tar över muslimska terrorförskolor

Bismilahi terrorförskolor litar inte på svenskar

Bismilahi muslimska förskolor i rätten


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: