torsdag, december 13, 2007

Danmark: Svensk bil jagas efter dödsskjutning i Köpenhamn

En man sköts i natt ihjäl vid en våldsam skottlossning på Nörrebro i Köpenhamn. Ytterligare en man fick livshotande skador. I samband med mordet sökte den danska polisen en svenskregistrerad bil.

Det var strax efter midnatt som skottlossningen bröt ut på Mimersgade på Nörrebro. Minst sju skott avlossades och en av männen träffades i huvudet, den andre i benet. Omständigheterna kring mordet var i natt mycket oklara, men offren och deras vänner tillhör andra generationens invandrare. Danska medier spekulerade i natt om att det handlar om kampen över narkotikamarknaden i Köpenhamn som hårdnat det senaste året. Nattens skottlossning var den fjärde under de senaste fyra dygnen.

KvP

Gängkrig i Danmark: Natten innan besköts ett bostadskomplex med 75(!) skott, med olika ammunition, av flera män som kom till platsen i några bilar. Sammantaget har det varit skottlossning dussintalet ggr under hösten på olika platser, vilket resulterat i att oskyldiga fallit offer för kulorna, med svåra skottskador som följd.

Inga kommentarer: