torsdag, december 13, 2007

Halmstad: Andersbergsskott kan ge fängelse

27-åringen tittar rakt in i kameran, höjer automatgeväret och säger på filmen: ”Med denna, om en månad ska det bli katastrof”.

Åklagaren har ovanligt tydliga tekniska bevis i rättegången mot 27-åringen som sköt på Andersberg. Mannen erkände redan när rättegången inleddes att han skjutit. Men han påstår att han siktade på företagaren på Andersberg. Inte på den 45-åring som är målsägande i målet. 27-åringen skulle bara skrämmas.

27-åringen och 45-åringen känner inte varandra närmare. Men de är landsmän och kommer ursprungligen från samma stad. 45-åringens svek var att han jobbar på företaget, som drivs av en man av annan nationalitet.

Hallandsposten

En fjärde person gripen för våldsdåden i helgen
De gripna tillhör en av gängbildningarna i de motsättningar som eskalerat på Andersberg. Det är också det gänget som tros ha svarat för bland annat skottlossning och bilbränder på Linehed.

Hallandsposten

I dagens papperstidning av KvP står det om gängen som av annan etnisk härkomst, och att de slåss om bl a. narkotikakontrollen. Men artikeln existerar inte på nätet, föga förvånande. Mer förvånande är att PK-media vågar/väljer att skriva just annan etnisk härkomst. Det är vi inte direkt vana att se!

Inga kommentarer: