torsdag, december 13, 2007

"De vill inte bli anklagade för islamofobi. "

"Den antijudiska propagandan i arabvärlden har likheter med hetsen i 1930-talets Nazityskland. Om detta tiger politiker och intellektuella i västvärlden. De vill inte bli anklagade för islamofobi.



I mars 1944 talade den dåvarande ledaren för den palestinska nationella rörelsen till sitt folk: ”Döda judarna, var än du finner dem. Detta behagar Gud, historien och religionen.” Att talet sändes i Radio Berlin var ingen tillfällighet. Den palestinske ledaren Haj Amin al-Husseini tillbringade större delen av andra världskriget som Adolf Hitlers gäst i den tyska huvudstaden. Han hyllade tysk-arabisk vänskap och hänvisade till en ideologisk gemenskap med nationalsocialismen, som byggde på auktoritetsdyrkan, antikommunism, anglofobi – och judehat. Ett år tidigare, när Förintelsen nådde sin kulmen, uttryckte Amin al-Husseini sin beundran för det sätt på vilket tyskarna ”definitivt löste det judiska problemet”. Al-Husseini var en religiös man, som brukade inleda sina tal med citat ur Koranen."





"Khaled Al-Qudha, jordansk professor i religionslagstiftning, säger i ett tv-inslag: ”Profeten sade: Domedagen kommer endast när muslimer bekämpar judar och dödar dem, tills juden gömmer sig bakom träd och stenar och träden och stenarna ska säga: ’O, muslim, o, Allahs tjänare, det finns en jude bakom mig. Kom och döda honom.’” (Al-Majd TV, 11 sept. 2005).



I en intervju i syrisk teve den 21 juli 2006 förklarade landets vice religionsminister Muhammad Abd al-Sattar med hänvisning till Koranen att ”judarna härstammar från apor och svin”. "


Läs ALLT på Axess



Tack, Moder Svea! Kolla gärna hennes blogg Ansiktsburk(a)

Inga kommentarer: