onsdag, december 05, 2007

Rektor vill bojkotta avslutning i kyrkan

Skolavslutningar med religiösa ceremonier strider mot grundlagen, skollagen och antidiskrimineringslagarna. Det anser bland annat rektorn på Flygelskolan i Lund, Katharina Lindhé, som nu bryter en gammal jultradition.

Runt om i Sverige har enstaka rektorer då och då stuckit ut hakan genom att ställa in kristna avslutningsceremonier. Senast i veckan gjorde en rektor i Blekingska Bräkne- Hoby det. Protesterna blev dock så högljudda att han igår tog tillbaka sitt beslut.

Även i Lund har frågan diskuterats de senaste åren, bland annat på Palettskolan, Klostergårdsskolan, Vårfruskolan och Nyvångsskolan.

Och nu även på Flygelskolan på Östra torn.

– Vi jobbar varje dag med att inkludera alla barn i vår verksamhet, att plötsligt exkludera barn på grund av val av lokal strider mot mina värderingar och även mot lagen mot förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn, säger rektorn Katharina Lindhé.

Läs mer i Sydsvenskan

Och tag en funderare på om de i NÅGOT muslimskt land skulle ändra en tradition för att undvika att "kränka" (numera världens mest missbrukade ord!) västerlänningar?

Inga kommentarer: