torsdag, mars 19, 2009

Bisarr förnekelse av antisemitismen

"Jesper Nilsson, chefredaktör för den vänsterextrema nättidningen Dagens Konflikt, lyckas på SVT Opinion (12/3) helt förringa det judehat som i skydd av benämningen "Israelkritik" krälat upp ur de ideologiska kloakerna och in i den svenska Mellanösterndebatten.

Den som inte har tillgång till information om den senaste tidens händelser i Malmö skulle därför kunna tro Nilsson när han skriver att det enda problemet med de antiisraeliska demonstrationerna var "en liten högerextrem kompiskrets" som "planerade att besöka helgens protester".

Så var nu icke fallet. Långt mer talrika än nazisterna, som för övrigt inte planerade att "besöka" protesterna utan delta i dem, var den stora klunga demonstranter som under Hamas fana skanderade slagord som inte riktades mot staten Israel utan just mot judar som folkgrupp."

"Problemet för dessa många vänstergrupper, som undantagslöst betraktar sig själva som "antirasistiska", är att de enbart kan hantera rasism med västerländsk avsändare. Judehatet är för dem förknippat med rakade vita skallar och bombarjackor. Men när judehatet antar Mellanöstern-skepnad förnekas det av dessa så kallade antirasister."

Läs hela debattartikeln av Johan Ingerö på SVT Opinion.


/MX

Inga kommentarer: