lördag, mars 21, 2009

Ett sorgligt bud - Kurt Lundgren är död

" Helt oväntat avled Kalmarjournalisten Kurt Lundgren, född 1944, på torsdagen.

Han dog som han alltid levt mitt i steget med en eld som var bland de hetaste i landet. Troligen var hans hand in i det sista höjd i ett debattinlägg när han var i full färd med att attackera en ny oförrätt som han upprörts över. Så vill vi i alla fall gärna minnas honom: den frispråkige himlastormaren som aldrig var beredd att kompromissa om någonting. Det var allt eller inget, vilket ledde till att hans debattinlägg ibland inte blev särskilt väl underbyggda. Men hettan och lidelsen och det starka personliga engagemanget i dem gjorde att de alltid var värda att läsa. Det var, som en bloggkollega skrev, förstklassig journalistik.""

"Nyhetsjägaren

Vi minns honom som en utomordentlig nyhetsjägare med ett brett kontaktnät. Kurt Lundgren hade en stor del i den journalistiska förnyelse som skedde på Östran/Nyheterna på 80-talet. Han sattes på offensiva uppryckningsjobb som nyhetschef i Oskarshamn, där hans stora entusiasm och frejdiga gåpåaranda kom väl till pass. Kanske brände han sitt ljus i båda ändar i sina stora ambitioner. På 2000-talet började han också bedriva historisk forskning och skriva böcker, bl a om Kalmarslotts förrädare Christer Some.

Vi ska minnas honom som en glad krigare i hetlevrade attacker mot dumheten, drygheten och bigotteriet varhelst de stack upp huvudet.

Kurt Lundgren sörjes närmast av hustrun Annalena och dottern Lotte."

Läs mer om denna sorgliga nyhet på Östran

Vila i frid, Kurt! Du kommer alltid att vara vårt föredöme i bloggvärlden och en av Sveriges klokaste och rakaste bloggare.

Du är enormt saknad!

Av Kurt Lundgren i denna blogg

Kurt Lundgrens blogg

Tack för tipset, Mikael!

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: