lördag, mars 21, 2009

Danska politiker i kamp mot skamvåld

"Politiet har nu registreret 400 æresforbrydelser, bl.a. i forbindelse med tvangsægteskaber. Der skal en national kriseindsats til, mener R."

Rikspolisen nationella forskningscenter, NEC, började 2006 att systematiskt registrera skambrott i hela Danmark. I slutet av 2008 fanns det registrerat över 400 tillfällen av våld, hot, frihetsberövande och tillfällen då folk sänts ut ur landet för att ingå tvångsäktenskap eller för att uppfostras på nytt (alltså få bort eventuella västliga uppföranden eller tanksätt).

"Tallene er baseret på forklaring fra offeret, i langt de fleste tilfælde en ung pige, som efter familiens mening har opført sig upassende, vil have en dansk kæreste, modsætter sig tvangsægteskab, ønsker skilsmisse eller begår utroskab.

"
De radikale vil nu tage helt usædvanlige metoder i brug for at begrænse såkaldt æresrelaterede forbrydelser og tvangsægteskaber i indvandrerfamilier:

En hel familie kan få polititilhold, altså forbud mod at opsøge en truet datter.

Og politiet kan inddrage en ung piges pas, hvis der er begrundet mistanke om, at hun er i fare for at blive sendt til f.eks. Pakistan for at blive tvangsgift.

»Der er behov for at tage metoder i brug, som ikke er set før. Problemet med tvangsægteskaber og æreskriminalitet løses ikke ved 24-års regler og kortvarige projekter. Der skal en samlet og permanent indsats til, et nationalt kriseberedskab«, siger den radikale næstformand, Morten Østergaard, om et beslutningsforslag, som de radikale lægger frem i Folketinget om få dage."

FAKTA:

160 sager i 2008

Rigspolitiet opgjorde i 2006 antallet af kendte æresrelaterede sager til 109. I 2007 kom 137 sager til og i 2008 160 sager.

Sagerne knytter sig især til familier fra Irak, Pakistan, Afghanistan og Libanon samt til palæstinensere.

Politiken

Läs också Snaphanen: Rosengård - und kein Ende

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: