söndag, mars 01, 2009

Unga "kräver respekt" med hot och våld i Tierp

" Inspektör Bertil Carlsson på Tierpspolisen fortsätter att rapportera om vad som händer i Tierp och Älvkarleby kommun och i norra Heby. Den här veckan har vi sluppit allvarligare brott, men det finns en del smått och gott att jobba med ändå, främst ungdomsrelaterat, skriver han. Hänt i veckan täcker tidsperioden torsdag 09-02-19 till onsdag 09-02-25."

"
Skolorna är utsatta för skadegörelse, två fönster på Centralskolan i Tierp har krossats och en container har skadats genom att man har eldat i den på Aspenskolan, och klotter har anmälts i tre fall på Centralskolan.

Den nya fräscha fritidsgården i Tierp som har öppnats för ungdomarnas skull kan man tycka borde få vara ifred, men där har man stulit två tv-spel och en mobiltelefon samt klottrat utanför. Några få verkar förstöra för väldigt många. Det är även oroligt på skolorna där några killar i 16-17 års åldern hotar och misshandlar andra, yngre elever, och ställer till bråk i största allmänhet. Man ”kräver respekt” på bästa Gudfadern-maner. I Tierp av alla ställen….. Patetiskt!"

"Kom ihåg vår lokala Tipstelefon 0293-22606, som ju är en röstbrevlåda, vi får varje veckan in värdefulla tips där som underlättar vårt arbete. Nu kan man dessutom lämna tips på Polisens nationella nummer 11414, där får man tala med en person vilken tid på dygnet man än ringer.

Bertil Carlsson
Inspektör, Tierpspolisen."

Efterlyst

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: