torsdag, mars 05, 2009

Invandrargängen i Köpenhamn hotar med att skjuta poliser


Fritt översatt från dagens pappersupplaga av Ekstra Bladet.

Döda eller dödas: Beväpnade gangster på Nørrebro kommer att kämpa in i det sista.

Intervju med invandrargängmedlemmar på Nørrebro:

Gränserna i gängkrigen är nu skarpare dragna än någonsin förr. Framöver ska poliserna heller inte känna sig allt för säkra.

- Vi tar inga chanser, säger den ena av de maskerade "soldaterna", då han visar Ekstra Bladets två journalister ner i en källare, där hans "medkrigare" gör klar för kroppsvistitation.

Inget överlämnas till slumpen.Vi blir förda in i en bil och våra mobiltelefoner tas ifrån oss. Efter en kort tur, så leds vi in på ett område, som patrulleras av deras beväpnade krigsbröder.

De två vill inte kallas för gängmedlemmar.

- Kalla oss bara frilans-gangsters, säger den ena med ett snett leende.

- Vad ska till för att stoppa kriget?

- Det kommer inte att stoppa. Det finns en gräns, men den är överskriden för längsen. Vi finner oss inte i att HA (FS anm: Hells Angels) skjuter oskyldiga människor. Nya regler gäller nu. Varje gång de skjuter en av våra, så skjuter vi två av deras. Förr fanns det en regel mot att skjuta mot kvinnor och barn. Det finns det inte mer. När HA skjuter in ett bebyggt område med lekande barn, så kan vi inte ta hänsyn mer.

- Är det HA som ni är ute efter?

-Ja

- Så vad med de oskyldiga, som har blivit dödade och sårade?

- Det är synd om dem. Men om de uppehåller sig på ett ställe, där det kommer rockare och AK81-medlemmar, så är dom i skottlinjen. Så är det bara. Café Våren (där Anders Wehauge blev dödad, reds anm), är ett HA-ställe.

- Och hur var det med färöingen, som blev skjuten inne på Nørrebro. Han befann sig inte på ett HA-relaterat ställe?

-Det är otur. Men han borde veta bättre än att köra runt på Nørrebro på det sättet. Då han stannade till, såg det ut som om han var igång med något.

-Vad bottnar kriget i?

- För oss handlar det varken om narkotika, makt eller något annat av det som har skrivits om i media. Vi är med för att AK81-medlemmarna dödar oskyldiga. Vi tänker inte acceptera att en mor ska gråta över förlusten av sin son på grund av att han blivit ett skjuten av misstag.

Inervjun blir avbruten för en stund, då en av de två frilans-gangstrerna blir anropad på sin walkie-talkie från de krigsbröder, som på avstånd övervakar området.

- Är det ett raskrig?

- Nej, vi krigar med HA.

-Vad kan polisen göra?

- De kan inte göra något. Snart kommer det att gå ut över dem också.

- Vad menar du?

- Ja, då skjuter vi också efter dem. Polisen håller på HA, och de får information ifrån polisen. Det vet vi.

- Vart har ni hört det?

- Vi har också våra källor inom poisen, och det är tydligt, att staten och därmed polisen, är på HA´s sida. Bland annat är det det nya "gängpaketet" (FS anm: Nytt åtgärdspaket för att stoppa gängkriget) i första hand riktat mot oss. Vi blir hotade med utvisning och blir utsatta för betydligt fler visitationer, än HA blir. Men vi kommer klara av allt som de hittar på, konstaterar den ene "gangstern".

Stämningen är spänd, de två "krigarna" är beväpnade med pistoler, deras ilska dominerar samtalet, medans intensiva blickar flyger genom luften.

Deras uppmärksamhet är fokuserad på den medtagna polisradion, ett meddelade kommer in, och den en av "soldaterna"gör ett tecken till sin kompanjon, allt är okay och vi kan forsätta.

- Är det för att demonstrera makt, som ni visisterar folk på Nørrebro?

- Nej, det är för våra familjers säkerhet som vi gör det. Om jag ser en bikerliknande typ köra in i vårat område, så blir vi självklart tvungna att kolla honom, så att han inte skjuter en oskyldig.

- Och vad med att föra dialog och förhandlingar?

- Har du tänkt dig att jag ska sitta framför Jønke och dricka en kopp, medan vi pratar om saken. Glöm det, svarar han med ett hånfullt grin.

- Ska vanligt folk vara rädda?

- Nej. De ska bara hålla sig borta från ställen, dit det kommer HA. Jønke, Sandberg och de andra fullvärdiga medlemmarna är bara några jävla kärringar. De gömmer sig i Sverige och Tyskland och låter deras små hundvalpar i AK82 ränna runt och göra skitjobbet. Om HA var riktiga män, så kom de fram och tog kampen man mot man.


"Før var der en regel om ikke at skyde mod kvinder og børn. Den er der ikke mere"

(Vart vi än är världen, så är det muslimerna som skriver om lagar och regler så att det passar dem . Oavsett om det är i en krigshärd i Afghanistan eller på gatan i Köpenhamn eller på ett kommunalt badhus i Göteborg)


"Hver gang de skyder en af vore, skyder vi to af deres"

"Politiet holder med rockerne" (Sedvanliga muslimska konspirationsteorier...)

Och så pratar Ekstra Bladet med chefspolisinspektören Per Larsen:

- De soldater från gängkriget, som i Eksta Bladet idag har en intervju med, säger att nu kommer de också att skjuta mot polisen.

-Jag hoppas, att det uttalande inte var på allvar, för det vore mycket bedrövligt och långt över alla gränser, om det skedde, säger chefpolitiinspektør Per Larsen, som stöttar sina medarbetare i deras önskan om mer beskydd.

-Vi kommer inte att kompromissa med säkerheten, och därför är vi också glada att vi fått de här extra pengarna, som ska till så att man kan köpa in skottsäkra västar med mera.

- Vad säger du om att soldater från invandrargängen säger att de endast slutar om de blir dödade eller hamnar i fängsle?

- Jag tycker att det låter förfärligt, och jag hoppas, att de har några föräldrar, som vill hjälpa oss med att få bort dessa personer från det kriminelle.

- De säger också att ni gör skillnad och inte jagar HA lika mycket som ni jagar dem?

- Det är en skröna som jag har hört innan med, men det är en stor lögn. Vi sätter precis lika mycket press på HA som på de kriminella invandrarna.

Per Larsen slår också stenhårt fast att HA eller de kriminella invandrarna inte har några hemliga kontakter vid polisen.

- Om någon sådan hade funnits hade de åkt ut direkt.


GE OSS SKOTTSÄKRA VÄSTAR NU:

Nervösa och otrygga poliser höll igår möte med deras ledning för att berätta att de inte är beredda att dö i detta meningslösa gängkrig i Köpenhamn.

VANSINNIG SITUATION:

- Vi hade ett mycket långt samtal, och vårt önskemål är tydligt, vi ska ha skottsäkra västar. Vi vill också gärna hem till våra familjer, säger ordförande för Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt. Han höll igår ett långt möte med poliserna och senare med politidirektør Hanne Bech Hansen, för att få ordning på polisernas arbetssituation.

- De poliser, som är speciellt nervösa, är de som patrullerar civilklädda. Det är viktigt att man känner sig trygg i denna fullständingt vansinniga siutation, säger claus Oxfeldt.

- Vi har intervjuat två soldater från Nørrebro, som säger att nu ska polisen vara mål för kulorna. Vad säger du om det?

- De är ju fullständigt sinnessjuka och färdiga för att läggas in på psyket. Vi är ju ingen del av någon konflikt, säger Claus Oxfeldt.

När det gäller de nya strängare reglerna om utvisning av kriminella invandrare skriver en person en kommentar på Ekstra Bladet:

"- Den pakke er en joke. Udvisning ved våbenbesiddelse....vi kan sgu ikke engang udvise en terrorist til Tunesien! Vi er fucked og vi har ingen politikere, der tør stå imod EU & FN og vores børn er endnu mere fucked, for vi kan heller ikke vælge nye politikere, der er villige til at tage kampen op, de findes nemlig ikke.."

Mer om invandrargängen:

Inga kommentarer: