torsdag, september 24, 2009

Afrosvenskarna tar hjälp av svenska arv för att förstöra svensk historia och kultur

"Namnet tas bort.

- De har tagit sitt förnuft till fånga, säger Kitimbwa Sabuni i Afrosvenskarnas riksförbund till TT.

Kvartersnamnet är nästan 150 år gammalt, men har varit ifrågasatt på allvar först på senare tid sedan en privatperson undrade om det inte vore dags för kommunen att byta ut det.

Därefter har debatten om kvarteret Negern rasat på nätets debattsidor och i tidningarnas insändarspalter och Karlstads kommun har reagerat.

Remissinstanser har sagt sitt och på onsdagen beslöt stadsbyggnadsnämnden i Karlstad att ta bort namnet, vilket kommunens namnberedning också föreslagit.

- Vi kan inte ha ett namn som vi inte ens vågar uttala, säger Håkan Holm (S), nämndens ordförande."

SvD

DN

Afrosvenskarna får närmare två miljoner om året i stöd av Allmänna Arvsfonden. Det innebär att de som inte skriver testamente, är med och betalar för att de förstör Sveriges historia och kultur.

Allmänna Arvsfonden 2006:

"Afrosvenskarnas Riksförbund 823 000 x 3 år"

"Afrosvenskarnas Riksförbund (ASR) 813 000 x 2 år"

http://imittsverige.blogspot.com/2007/08/allmnna-arvsfondens-pengar.html

Säkerligen får de pengar från våra skattemedel med?

I Mitt Sverige...: Afrosvenskarnas krav: Stoppa Tintin!

http://imittsverige.blogspot.com/2009/09/de-kranktas-kor-krav-pa-forbud-mot.html

Den som tror att det stoppar med detta är naiv. De kränktas kör kommer forsätta att kräva förändringar tills hela Sverige/västvärlden är utraderat.

Jag har även skrivit om detta innan här: http://ungsvensk.se/showpost.php?p=77876&postcount=17

"Fler krav från "afrosvenskarna" - vilka dessutom försörjer sig gott på Allmänna arvsfonden och en av samordnarna är Nyamko Sabunis bror (?), Kitimbwa Sabuni och skaparen av föreningen är Mkyabela Sabuni, hennes farbror."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Mkyabela_Sabuni

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sabuni-talade-om-svensk-slavskuld-1.776350

"- Rasismen bygger på en föreställning om "den andra", som någon som inte är en like. Och man kan inte förslava någon som man ser som jämbördig, säger integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, som deltog vid en manifestation på söndagen Kungsträdgården i Stockholm.

Sabuni menar att slaveriets historia inte är så tydlig i Sverige eftersom slaveriet inte fanns på svensk mark. Det blir på så vis lättare för svenskar att förneka bakgrunden till dagens rasism. Men hon tycker också att svenskarna är dåliga på sin historia.

"- Våra skolböcker behöver uppdateras, så att även Sveriges del i slavhandeln lyfts fram, säger hon."

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sabuni-talade-om-svensk-slavskuld-1.776350

En av dem som vågat sig på att gå emot Sabunisläktens behov av att svenskarna ska erkänna sin skuld i slaveriet och all annan rasism är Dick Harrisson:

"Självklart är våra europeiska förfäder skyldiga till att ha köpt slavar i Afrika. Men afrikanerna är skyldiga till att ha sålt dem - frivilligt, girigt och utan skrupler, skriver Dick Harrison, som kallar kritiken mot hans böcker om slaveriet för historierevisionism."

"Kitimbwa Sabuni är historie*revisionist. Han korrigerar historien - förfalskar historien - så att den passar hans egna syften. Han tonar ned den ofrihet och de förtryckande maktstrukturer som fanns i mängder av äldre afrikanska samhällen genom att skylla på Västerlandet. I och med detta osynliggör han även det slaveri som är utbrett i dagens Afrika - i Sudan, Mauretanien och många andra länder. Enligt FN-organet ILO:s försiktiga beräkningar uppgår antalet slavar söder om Sahara till minst 660.000, i Mellanöstern och Nordafrika till 260.000, och då rör det sig om minimisiffror."

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/slavsaljarna-bar-ocksa-skuld-1.539592

Sabuni påstår också att de som kritiserar det sjuka krypet, Robert Mugabe, driver en "hemlig agenda":

http://www.gt.se/debatt/1.1209844/sabuni-later-som-mugabe

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: