torsdag, september 10, 2009

Dansk Folkeparti: De muslimska länderna ska be om ursäkt

Lite jag var tvungen att översätta från Berlingske:

Dansk Folkepartis Martin Henriksen föreslår att de Danmark kräver en ursäkter från de muslimska länderna, för kvinnoförtryck, stening och brott mot de mänskliga rättigheterna

Som ett motrag mot de allt mer ofta kommande kraven om ursäkter och dementier, som senast en saudiarbisk advokat har krävt av de danska tidningarna, som förra året åter publicerade muhammedteckningarna, så vänder nu Dansk Folkeparti kanonen åt det andra hållet.

-Jag kräver en ursäkt för kvinnförtryck, stening, hets mot de som har annan tro, brott mot de mänskliga rättigheterna, och inte minst ett utpräglat förakt för dansk kulturen, demokrati, danskar och västerlänningar, säger Dansk Folkepartis socialansvarige Martin Henrikesen, som är rejält och grundligt trött på de muslimska länder och organisationer som kräver Danmark och danskar på ursäkter.

-Jag föreställer mig, att vi helt enkelt spelar tillbaka bollen till deras planhalva och kräver några ursäkter därifrån. Vi kan ju skicka iväg ett standardbrev varje gång det uppstår en ny sak, säger Martin Henriksen, som redan har författat ett utkast till standardbrevet:

"Vi tackar er för er hänvändelse angående en eventuell ursäkt för en teckning, som blev publicerade i danska tidningar för några år sedan. Vi har övervägt saken, också i ett historiskt perspektiv, och konkluderar att före vi kan behandla ärendet, önskar vi i den västliga världen följande:

1. En ursäkt för det massiva förtrycket av kvinnor.

2. Ett fullständingt stopp av stening, piskning och hängningar för överträdelse av sharialagen.

3. En ursäkt för och stopp för hets mot folk som har annorlunda tro/tankar samt omfattande härverk och orostiftelse i de västliga länderna, som har tagit emot flyktingar och invandrare."

Martin Henriksen förslår också, en en rad av kunniga historiker radar upp "de många överfall, etniska utrensningar osv som genom världshistorien har begåtts i islams namn".

- Det är väl på sin plats, att när vi fått detta som vi begär, och det ska naturligtvis vara utan några förbehåll, så kommer vi att överväga att aldrig publicera de omtalade teckningarna igen, säger förslaget från Martin Henriksen.


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: