tisdag, september 22, 2009

Avisad asylsökande våldtog 14-åring

Fritt översatt från Jyllands-Posten:

En av de 282 avvisade irakiska asylsökarna, som många danskar har kämpat för att de ska få stanna i landet, är dömd till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt av minderårig.

Tre andra har begått allvarliga brott som brand, narkotikahandel och ekonomisk brottslighet. Der framgår av ett svar från Integrationsministeriet till riksdagsmännen Søren Pind (V) och Peter Christensen (V), skriver B.T.

"Det är ju otroligt, att folk demonstrerar och kastar sig framför bussar för att förhindra, att en dömd våldtäktsförbrytare blir utvisad ur landet. Det finns flera förhärdade kriminella bland de avvisade irakiska asylansökarna. Och jag är förundrad över till exempel Poul Nyrup Rasmussen. som for ut och talade om att det är oanständigt att arrestera irakierna i kyrkan. Vad är det egentligen som är mest oanständigt?", säger Søren Pind till B.T.

Upprepade tillfällen


Den 38-åriga Mustafa Ahmed är dömd till två och ett halvt års fängelse och utvisning för en våldtäkt av en 14-åring år 2004.  Mustafa Ahmed, som är gift och far till två barn, slog den 14-åriga flickan i magen och ansiktet med knytnäven och våldtog henne i ett skogsområde i närheten av Köpenhamn.

Han blev också dömd för sexuella kränkningar , då han vid ett annat tillfälle tafsade på samma flicka - och vid ett annat tillfälle - tafsade på en annan flicka i en lägenhet i Nordvestkvarteret.

Inte under Kirkeasyls vingar

Kirkeasyl kan inte bekräfta att Muhammed Ahmed uppehållit sig i Brorsons Kirke, men Kirkeasyl och liknande stödorganisationer kämpar för att alla 282 ska ha asyl i Danmark och de insamlade pengarna kommer dessa personer till godo.

JP

Kunstnere giver mindst 479.600 kroner til irakere 

Støttekomités bank smækker kassen i 

Lægeforening: Kirkeasyl går over stregen 

Flygtningevenner: Ikke en løsning at skjule irakere 

Illegala invandrarna i Brorsons kirke: Polisingripande i nytt ljus 

Dansk Folkeparti: Att hjälpa avvisade irakier är ett brott 

Några andra irakier som utvisats för våldtäkt: 

Morten Perregaard om: Fyra irakier utvisas på livstid för våldtäkt av 14-åring

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: