måndag, september 21, 2009

Spökplumpen, Alia Khalifa, får svar på tal av Malin Lernfelt

Bild ovan på Alia Khalifa....eller, förlåt, där nedanför är den ju....sorry!Från Politiskt Inkorrekt:

"Jag är orolig över att barn i förskolan och skolan skall mötas av personer som vägrar att kommunicera med dem fullt ut, skriver GP:s Malin Lernfelt i sin krönika. Ett litet barn som blir skrämt vänder ofta direkt blicken mot närmaste vuxen för att söka trygghet. Får barnet ett leende och en uppmuntrande liten nick till svar, räcker det ofta för att bekräfta att allt är som det skall. Men vad händer om den som har ansvar för barnet är helt täckt i svart tyg? Om närapå all fysisk kommunikation är omöjliggjord?

Det här tänker jag på när jag läser Alia Khalifas debattartikel i söndagens Expressen. Khalifa går en barnskötarutbildning och planerar således att arbeta inom barnomsorgen. Samtidigt är hon klädd i heltäckande slöja, så kallad niqab, där bara ögonen syns. Rektorn på den skola där Alia Khalifa går vill förbjuda niqab, vilket har fått Khalifa att anmäla skolan till DO, diskrimineringsombudsmannen.

Man tar sig för pannan. För Khalifa är inte diskriminerad. Lika lite som de personer som kontaktat DO när de inte fått arbeta på McDonalds eller inom vården med långärmat på sig. I de fallen handlar det om hygieniska skäl. I Alia Khalifas fall handlar det om att rektorn anser att det är pedagogiskt svårt, att undervisa någon som täcker allt utom ögonen. Det är fullt förståeligt."

"...Till skillnad från Khalifa är jag inte ett dugg rädd för att myndigheter i framtiden skall försöka bestämma över människors klädval. Däremot är jag orolig över att barn i förskolan och skolan skall mötas av personer som vägrar att kommuincera med dem fullt ut, som inte klarar av att arbeta med kollegor av det motsatta könet, och som inte på egen hand kan genomföra ett kvartssamtal med deras pappa."

GP

Och läs gärna kommentarena på GP!

Tidigare av GP´s Malin Lernfelt:

I Mitt Sverige...: GP:s Malin Lernfelt: Sexualisera inte badhus


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: