onsdag, oktober 14, 2009

20:00 : Gripen svensk berättar nu om tortyr i fängelset i Pakistan

"Munir Awad, en av de tre svenskar som greps i Pakistan i augusti, avslöjar nu att han torterats under tiden i fängelse. Han förlorade också 18 kilo i vikt och mår idag mycket dåligt av det som hänt."

"Uppdrag granskning har träffat både Munir Awad och hans fästmö Safia Benaouda efter hemkomsten till Sverige. Ingen av dem vill ställa upp på en intervju - istället håller de sig undan all uppmärksamhet på en hemlig plats.

Men Safias mamma Helena Benaouda har fått klartecken att återberätta vad som hittills framkommit om resan och vad som hänt efter gripandet i Pakistan.
- De mår inte bra, fia mår fysiskt inte alls bra, hon har gått ner mycket i vikt. Samma sak med Munir. Pojken mår bäst av dem, han är minst påverkad och det är ju skönt, säger Helena Benaouda.

Det unga paret har berättat att de träffade Mehdi Ghezali i Saudiarabien, dit också han åkt på den för muslimer så viktiga pilgrimsresan till Mekka.

Helena Benauoda har givetvis ställt frågan många vill ha svar på: varför åkte den unga familjen vidare till det krigshärjade Pakistan, utan visum, och varför berättade de inte om resan för Helena?

OBS! HELA INTERVJUN SER DU I UPPDRAG GRANSKNING KL 20!

Reportageteam: Sven Bergman och Joachim Dyfvermark"

SVT

Missa inte chansen att få höra lite äkta taqqyia i SVT!

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: