torsdag, oktober 01, 2009

SD på Irland för att kampanja mot Lissabonavtalet

Björn Söder, Jimmie Åkesson, Kent Ekeroth, Mattias Karlsson och Erik Almqvist delade flygblad under onsdagen. FOTO: SD-K Bildarkiv


"Idag, onsdag, begav sig Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, till Irland för att, inför folkomröstningen nu på fredag, delta i den irländska Nej-sidans kampanj mot Lissabonavtalet. Med sig har han en mindre delegation från partiet.

- Om Lissabonfördraget går igenom innebär det en monumental maktöverföring från det svenska folket till Bryssel och början till slutet på Sveriges historia som en fri och självständig nation. Det är en fullständig skandal och ett tydligt exempel på EU-federalisternas demokratiförakt att irländarna skall tvingas rösta igen, trots att de redan sagt nej en gång och att fördraget därmed borde ha fallit. En lika stor skandal är att den svenska regeringen inte har låtit oss svenskar rösta överhuvudtaget. Nu är situationen dock som den är och resultatet i söndagens folkomröstning kommer att påverka svenskarna i lika hög grad som irländarna. Jag kan inte stillatigande se på när Sveriges framtida öde avgörs och därför beger jag mig idag till Dublin, där jag och några av mina partikamrater, genom vanligt gräsrotsarbete, skall göra vårt yttersta för att hjälpa den irländska Nej-sidan att begrava detta fördrag för alltid, säger Jimmie Åkesson.

Med sig på resan finns bland andra partisekreterare Björn Söder, presschefen Mattias Karlsson, internationella sekreteraren Kent Ekeroth samt ungdomsförbundets ordförande Erik Almqvist.

Under onsdagen träffade SD-delegationen företrädare för en rad olika kampanjorganisationer på Nej-sidan, däribland Coir och No2Lisbon2. I morgon fortsätter kampanjandet samt möten med företrädare för kampanjorganisationerna."

SD Kuriren

MyNewsdesk


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: