tisdag, september 09, 2008

Det är omöjligt att stoppa SD

Tor Bjørklund, professor i statsvetenskap vid universitet i Oslo och expert på högerradikala partier i Norden skrev i fredags en debattartikel i Expressen om Sverigedemokraterna.

"Samtidigt som flera opinionsundersökningar visar att sverigedemokraterna klarar riksdagsspärren efterlyser både socialdemokraterna och moderaterna tuffare asylpolitik. Men att närma sig sverigedemokraterna räcker inte för att hålla partiet borta från riksdagen. "De högerradikala partierna har rotat sig i det skandinaviska politiska landskapet och är lika svåra att rensa bort som ogräs", skriver Tor Bjørklund."

"Att utmåla sverigedemokraterna som rasister och kriminella är en svårframkomlig väg för att få stopp på dem, eftersom sverigedemokraterna redan genomför en utrensning av medlemmar som sticker ut för mycket. Och att vägra gå i debatt med dem och hota med isolering i riks- dagen riskerar att slå tillbaka mot riksdagspartierna själva, eftersom det stärker sverigedemokraterna i sin offerroll."

Expressen


Om man bortser från de klassiska negativa epiteten som Expressenartiklar om SD alltid innehåller så är det riktigt intressant läsning.
Sverigedemokraterna är vinnarna oavsett vilken väg riksdagspartierna väljer för att bemöta "hotet".

/MX

Inga kommentarer: