torsdag, september 04, 2008

Sossarna skärper kraven på asylsökande

Nu verkar även sossarna ha nyktrat till och skärper kraven på asylsökande. Men som vanligt är det "too little, too late".

Frågan är om detta och moderaternas utspel någonsin hade kommit ifall det inte varit för att SD legat över riksdagsspärren två SIFO-mätningar i rad och tar väljare från främst (s) och (m).

"Socialdemokraternas migrationstalesperson Veronica Palm vänder i frågan om asylsökande och intar en linje om mer skärpt migrationspolitik.

Under tiden asylsökandens ärenden hanteras ska myndigheter få anvisa om lämplig ort och bostad till de sökande, skriver hon i Dagens Nyheter.

Regeringens migrationsminister Tobias Billström (m) har tidigare aviserat liknande förslag.

Palm kallade då delar av hans förslag för "förvillande lik den extrema högerns"."

Skriver SVT


På DN Debatt kan man läsa bl.a:

"Socialdemokraternas nya invandringspolitik: Ställ tydligare krav på asylsökare och ge en särskild bonus till de kommuner som satsar mest på flyktingmottagande.
Asylprocessen måste stramas upp och snabbas på. Introduktionsersättningen till asylsökande ska inte bara vara ett bidrag utan snarare utformas som en lön för eget aktivt deltagande i integrationsinsatserna.

Därtill måste samhället anvisa den enskilde asylsökanden en lämplig kommunplacering där det finns praktikplats eller jobb.
Samtidigt måste dagens schablonersättningssystem till kommuners flyktingmottagande göras om.
De kommuner som tar det största ansvaret för att ta emot flyktingar bör premieras med en särskild bonus."

DN Debatt - "Låt inte flyktingarna bestämma var de ska bo"

/MX

Inga kommentarer: